dobroge.tv

Live

Revoltă în Kazahstan. Armata a deschis focul asupra manifestanților şi a ucis zeci de oameni

Revoltă în Kazahstan. Armata a deschis focul asupra manifestanților şi a ucis zeci de oameni
06 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Protestele din Kazahstan s-au amplificat, iar în întreaga ţară a fost decretată starea de urgenţă. Forţele de ordine au deschis focul asupra demonstranţilor iar preşedintele Kazahstanului, Kassîm-Jomart Tokaev, a cerut ajutorul Rusiei şi al aliaţilor săi pentru a reprima revoltele. O forță de „menținere a păcii” a fost trimisă în Kazahstan. Tokaev i-a făcut pe demonstranţi „terorişti” antrenaţi în străinătate. Manifestanţii au pătruns în clădirea principală a administraţiei din Almatî, capitala economică a Kazahstanului, scena unor proteste fără precedent provocate de o majorare a preţului la gaz. Clădirea a fost incendiată. Internetul a fost oprit în toată țara, iar operațiunile bancare au fost suspdendate, scrie Digi 24.

O explozie și focuri de armă s-au auzit în apropierea pieței principale din Almatî în jurul orei 19 (ora 15 ora României), cel mai mare oraș al Kazahstanului, au informat de la fața locului corespondenții Reuters. De asemenea, au fost văzute vehicule militare îndreptându-se spre piață.

Se trage de aproximativ 20 de minute. Armata a deschis focul și avertizează prin difuzoare că cei care rămân în piață sunt teroriști și vor fi lichidați.

În Piața Republicii sunt mai mulți răniți, spun martorii oculari.

Parașutiștii ruși „au început executarea misiunii încredinţate”

Secretariatul OTSC a transmis joi că unităţile avansate ale paraşutiştilor ruşi „au început executarea misiunii încredinţate”, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

MAE rus mai menţionează în declaraţia sa că menţine contacte strânse atât cu autorităţile de la Nur-Sultan cât şi cu ceilalţi aliaţi din OTSC pentru coordonarea „paşilor efectivi” în susţinerea armatei kazahe care desfăşoară o „operaţiune antiteroristă” împotriva participanţilor la aceste revolte.

Poliţia kazahă a anunţat joi arestarea a circa 2.000 de persoane pe străzile din Almatî, după ce mai devreme anunţase „eliminarea” a zeci de protestatari. De partea forţelor de ordine sunt până în prezent 13 morţi, doi poliţiştii fiind găsiţi decapitaţi.


Sursă foto: Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233