dobroge.tv

Live

Vladimir Putin: „Dacă linia agresivă a Occidentului continuă, vom reacționa dur”

 Vladimir Putin: „Dacă linia agresivă a Occidentului continuă, vom reacționa dur”
21 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că este gata să-și folosească armata pentru a contracara ceea ce el a numit amenințarea NATO, în timp ce dă vina pe SUA pentru creșterea tensiunilor în Europa, relatează Reuters și Bloomberg.

Rusia este „serios îngrijorată” de prezența forțelor Organizației Tratatului Atlanticului de Nord în apropierea graniței sale și nu poate permite NATO să desfășoare rachete în Ucraina care ar plasa Moscova la câteva minute de lovitură, a declarat Putin ofițerilor superiori, marți, la Ministerul rus al Apărării.„Dacă linia agresivă a colegilor noștri occidentali continuă, vom lua măsuri de răspuns tehnico-militar adecvate și vom reacționa dur la măsurile neprietenoase”, a avertizat Putin. „Vreau să subliniez că avem tot dreptul să facem acest lucru. Avem tot dreptul să luăm măsuri menite să asigure securitatea și suveranitatea Rusiei”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Putin a dat o lovitură importantă Occidentului după ce Rusia a cerut săptămâna trecută ca NATO să-și retragă forțele pe pozițiile pe care le-au ocupat în 1997, înainte ca alianța să se extindă pentru a include fostele state sovietice satelit din Europa de Est, ca parte a noilor tratate de securitate propuse de Moscova pentru a evita escaladarea conflictului din Ucraina. SUA și Europa acuză Rusia de o acumulare masivă de trupe în apropierea Ucrainei în pregătirea unei posibile invazii încă de luna viitoare, fapt negat de Rusia.

Rusia cere retragerea NATO în discuțiile de securitate cu SUA

Dacă în Ucraina apar rachete americane și NATO, „timpul de zbor către Moscova va fi redus la 7-10 minute, iar dacă sunt desfășurate arme hipersonice – la 5 minute”, a spus Putin. „Aceasta este o provocare serioasă pentru noi, o provocare pentru securitatea noastră”, mai afirmat el. Rusia nu poate avea încredere în garanțiile de securitate juridică oferite de SUA, deoarece Washingtonul își îndepărtează cu ușurință angajamentele, a declarat Vladimir Putin. Totuși, garanțiile scrise sunt mai bune decât cele orale, a adăugat liderul rus.



sursă foto: bbc.com 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233