dobroge.tv

Live

CRIZA CONTAINERELOR. Mii de containere sunt blocate în portul Los Angeles

CRIZA CONTAINERELOR. Mii de containere sunt blocate în portul Los Angeles
26 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Marile porturi sunt afectate de criza din lanțul mondial de aprovizionare. Cu efecte în tot mai multe state și provocat în principal de pandemie, blocajul este considerat unul istoric. În Los Angeles, o sută de vase așteaptă să descarce miile de containere și e de așteptat ca problemele să nu se rezolve până la începutul anului viitor. Ceea ce înseamnă că sărbătorile de iarnă se anunță unele complicate.

Numărul navelor cu mărfuri blocate în porturile Los Angeles și Long Beach este unul record. Înainte de pandemie, în mod normal acolo nu erau mai mult de 17 nave. Prin cele două porturi intră în SUA 40% din vasele cu mărfuri. Situația va deveni și mai critică în condițiile în care alte 45 de nave sunt așteptate să ajungă acolo până joi.

Ministrul Transporturilor Pete Buttigieg spune că situația din porturi este complicată și extinsă. El a spus că aceste probleme se resimt în întregul lanț de aprovizionare, de la navă la ajungerea la raft, fiind afectate nu doar porturile, ci toate companiile și operatorii implicați.

Lanțurile globale de aprovizionare riscă să se prăbușească, au avertizat organizațiile internaționale ale transportatorilor, în urmă cu o lună, într-o scrisoare deschisă adresată șefilor de stat care participă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

"Lanțurile globale de aprovizionare încep să cedeze. Doi ani de presiune asupra transportatorilor încep să-și spună cuvântul", se arată în documentul semnat inclusiv de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) și Federația Internațională a Lucrătorilor din Transport (ITF).

Este cel mai grav avertisment adresat vreodată de aceste organizații care reprezintă 60 de milioane de angajați din transporturile maritim, rutier sau aerian.

Potrivit transportatorilor, problemele se pot accentua spre finalul anului, de sărbători.

Sursă: digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233