dobroge.tv

Live

De mâine, paşaportul devine obligatoriu la intrarea în Regatul Unit

De mâine, paşaportul devine obligatoriu la intrarea în Regatul Unit
30 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

De mâine, 1 octombrie, paşaportul devine obligatoriu la intrarea în Regatul Unit. Aceasta este una dintre consecinţele Brexitului, care a intrat în vigoare în acest an, o măsură anunţată la vremea respecitvă şi care schimbă puternic obiceiurile turiştilor şi călătorilor de afaceri, scrie news.ro.

Turişti şi oamenii de afaceri europeni nu mai pot, începând de vineri, să treacă vama în Regatul Unit doar cu cartea naţională de identitate.Această nouă măsură este valabilă pentru toţi europenii, inclusiv pentru minori, iar paşaportul este necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Există, însă şi trei excepţii de la această regulă, şi anume când călătorul deţine un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deţine un permis familial printr-un program UE prin care se duce la familia sa, scrie news.ro.

Numai în aceste trei cazuri, cartea de identitate este suficientă pentru trecerea frontierei în regat.

În privinţa unor sejururi mai mari de şase luni de zile, în funcţie de motivul călătoriei, călătorii sunt obligaţi să ceară o viză autorităţilor britanice.

Guvernul lui Boris Johnson a postat pe site un formular online care permite verificarea acestei obligaţii unei călătorii.

Aceste reglementări urmează să se modifice în anii următori, prin implementarea unui sistem de autorizare electronică a călătoriei, până la sfârşitul lui 2024, mai scrie sursa citată.

Sursă foto: passengerterminaltoday.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233