dobroge.tv

Live

Joe Biden: Totul se opreşte acum. Nu voi continua să pun în pericol viaţa militarilor americani

Joe Biden: Totul se opreşte acum. Nu voi continua să pun în pericol viaţa militarilor americani
17 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Într-un discurs adresat naţiunii, preşedintele Joe Biden a declarat că SUA nu va continua să pună în pericol viaţa militarilor săi în Afganistan, subliniind că nu regretă decizia de a retrage trupele, scrie news.ro.

"Nu voi trece această responsabilitatea unui al cincilea preşedinte. Sunt întristat de faptele care se petrec acum, dar nu regret decizia de a retrage trupele. Sunt preşedintele SUA şi totul se termină acum", a spus şeful statului american.

De asemenea, el a mai spus că SUA va continua să sprijine poporul afgan cu ajutorul diplomaţiei şi a celui umanitar.

Biden a adăugat că trupele americane vor continua să sprijine evacuarea personalului civil şi a aliaţilor. El a subliniat că până acum au fost evacuaţi 2.000 de afgani şi se lucrează pentru evacuarea altora, care sunt eligibili pentru viză de imigrant.

"Aceasta este decizia corectă pentru poporul nostru, pentru bravii noştri militari, pentru America",a precizat Joe Biden.

„Scenele pe care le vedem în Afganistan sunt sfâșietoare, în special pentru veteranii noștri, pentru diplomații noștri, pentru lucrătorii umanitari, pentru oricine a petrecut timp pe teren lucrând pentru a sprijini poporul afgan”, a recunoscut Biden.

„Pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi în Afganistan și pentru americanii care au luptat și au servit țara noastră în Afganistan, ceea ce se întâmplă are un ecou profund la nivel personal. Și pentru mine. Și eu am lucrat la aceste probleme, am fost de patru ori în Afganistan”,a continuat Biden. Dar, a spus el, deși este „întristat”, nu e loc de a da înapoi.

El a arătat că SUA își încheie astfel cel mai lung război din istorie, care a durat 20 de ani, dar a reamintit că misiunea americanilor în Afganistan nu a fost aceea de „a construi o națiune” sau de a crea „o democrație centrală și unificată”, ci de a preveni alte atacuri teroriste pe teritoriul american, după momentul 11 septembrie 2001.

Sursă foto: G4Media.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233