dobroge.tv

Live

Rusia avertizează Marea Britanie: ''Ce vor spune familiilor marinarilor britanici care vor avea de suferit în numele unor astfel de idei «măreţe»?''

Rusia avertizează Marea Britanie: ''Ce vor spune familiilor marinarilor britanici care vor avea de suferit în numele unor astfel de idei «măreţe»?''
15 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Un oficial rus din Apărare a avertizat Marea Britanie miercuri să nu mai permită navelor sale de război să navigheze în apropiere de peninsula Crimeea, anexată în urmă cu câţiva ani, dacă nu vrea ca marinarii săi să aibă de suferit, relatează Euronews.

Avertismentul, emis de Mikhail Popov, membru al Consiliului rus de Securitate, urmează unui incident de luna trecută, când nava de război britanică HMS Defender a făcut exerciţii în apele teritoriale ale Ucrainei, în apropiere de Crimeea. Londra a spus că acestea au fost norme recunoscute internaţional de libertate a navigări.

„Acest tip de acţiuni va fi respins cu metode de o duritate maximă, indiferent cărui stat îi aparţine transgresorul", a spus Mihail Popov într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia Gazeta.

El a calificat drept „provocare premeditată” incidentul în care a fost implicat pe 23 iunie distrugătorul britanic HMS Defender care, potrivit Moscovei, a pătruns circa trei kilometri în interiorul apelor ruseşti. Rusia consideră că apele din apropierea Crimeei anexate îi aparţin, în timp ce Londra a dat asigurări că nava sa efectua o traversare paşnică dinspre portul ucrainean Odessa către Georgia. Aceasta, în condițiile în care Marea Britanie, ca și Uniunea Europeană și SUA, nu recunosc anexarea Crimeei de către Rusia, pe care o consideră ilegală.

„Le sugerăm adversarilor noştri să mediteze foarte adânc dacă merită să desfăşoare astfel de provocări, ţinând cont de capacităţile Forţelor Armate ale Rusiei”, a spus oficialul rus, potrivit Agerpres.

El a adăugat: „Nu membrii Guvernului britanic se vor afla în acele nave folosite în scopul de a provoca. Şi, în acest context, vreau să îi întreb pe Boris Johnson şi Dominic Raab: ce vor spune familiilor marinarilor britanici care vor avea de suferit în numele unor astfel de idei «măreţe»?”.

El a estimat că, judecând după declaraţiile oficialilor britanici, care au insistat asupra principiului „liberei navigaţii”, nu este exclus să continue „acţiunile provocatoare ale navelor britanice”.

„Din nefericire, forţele navale ale ţărilor NATO au fost alese drept instrument de presiune şi provocare contra Rusiei folosind o interpretare arbitrară a dreptului maritim internaţional şi a tradiţiilor navigaţiei”, a mai spus Mihail Popov.

În 23 iunie, autoritățile de la Moscova au anunțat că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră.

Ministerul britanic al Apărării a negat însă incidentul, spunând că nava „executa o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, iar rușii probabil „desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233