dobroge.tv

Live

Alegeri în Republica Moldova. Cozi de sute de persoane la secţiile de votare din mai multe ţări

Alegeri în Republica Moldova. Cozi de sute de persoane la secţiile de votare din mai multe ţări
11 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cetăţenii din Republica Moldova aleg, duminică, o nouă componenţă a Parlamentului, în cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenţei. Pentru cele 101 locuri din Parlament candidează aproape 1.800 de persoane. Peste 3,2 milioane de persoane sunt aşteptate la urne, în 2.150 de secţii de votare, dintre care 12 în România, scrie news.ro.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, şi-a exercitat dreptul la vot. Ea a declarat că alegerile parlamentare nu mai sunt despre puterea politicienilor, ci despre puterea oamenilor. Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Doron, a afirmat, duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, că cetăţenii participă activ la acest scrutin pentru că au înţeles cât de mult contează voturile lor. ”Vă îndemn să-i votăm pe cei care au grijă de Republica Moldova”, a transmis Dodon. În străinătate, sute de moldoveni stau la cozi pentru a vota.

Potrivit imaginilor publicate de PAS Diaspora, în zeci de localităţi din afara Republicii Moldova, cetăţenii cu drept de vot la alegerile parlamentare anticipate de duminică stau la coadă pentru a-şi exprima opţiunea.

Astfel de situaţii se înregistrează la Londra, Frankfurt, Modena, Bremen, sau Paris. În unele locuri, sute de persoane s-au aşezat la cozi nainte de deschiderea secţiilor de votare.

”Mobilizare exemplară în diaspora! Vă mulţumim. Toţi la vot”, au transmis reprezentanţii PAS.

Până la ora transmiterii acestei ştiri au votat peste 85.000 de persoane la secţiile din străinătate, cifrefe fiind în continua schimbare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233