dobroge.tv

Live

Preşedintele din Haiti a fost asasinat. Patru dintre suspecţi au fost ucişi

Preşedintele din Haiti a fost asasinat. Patru dintre suspecţi au fost ucişi
08 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Patru persoane suspectate că l-au asasinat pe preşedintele haitian Jovenel Moïse au fost ucise într-o confruntare cu forţele de securitate, a anunţat poliţia, iar două au fost arestate, relatează BBC.

Poliţia încă se confruntă cu unii suspecţi rămaşi în capitala Port-au-Prince. „Vor fi ucişi sau capturaţi”, a spus şeful poliţiei, Leon Charles.

Moïse, în vârstă de 53 de ani, a fost împuşcat mortal şi soţia lui a fost rănită grav, după ce mai mulţi atacatori au intrat în casa lor în noaptea de marţi spre miercuri. Prima doamnă Martine Moïse a fost transferată în Florida pentru tratament. A fost anunţat că starea ei e stabilă, dar critică.

„Patru mercenari au fost ucişi şi doi se află sub controlul nostru”, a spus Charles miercuri seară, într-o declaraţie televizată. „Trei poliţişti care au fost luaţi ostatici au fost recuperaţi. Am blocat suspecţii pe drum, când părăseau locul faptei. De atunci ne luptăm cu ei”.

Prim-ministrul interimar Claude Joseph a făcut apel la calm şi a declarat stare de urgenţă naţională. Astfel, pot fi interzise adunările şi armata poate fi folosită în locul poliţiei, între altele.

„Preşedintele a fost asasinat la el acasă de către străini care vorbeau engleza şi spaniola. Ei au atacat reşedinţa preşedintelui Republicii”, a declarat anterior Joseph. În Haiti, limbile oficiale sunt franceza şi creola.

Preşedintele american Joe Biden a transmis condoleanţe poporului haitian pentru „oribilul asasinat”, iar prim-ministrul britanic Boris Johnson a spus că a fost „un act odios” şi a făcut de asemenea apel la calm.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233