dobroge.tv

Live

Satul din Canada care a luat foc după temperaturile istorice a ars aproape complet. Oamenii sunt disperați: „Întregul nostru oraș a dispărut”

Satul din Canada care a luat foc după temperaturile istorice a ars aproape complet. Oamenii sunt disperați: „Întregul nostru oraș a dispărut”
02 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Lytton, localitatea care a luat foc după ce acolo a fost atinsă cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada, a ars în proporție de 90%. Trei incendii de proporții au înconjurat satul respectiv ca un zid de foc. Locuitorii au fost evacuați și abia au avut timp să își ia câteva obiecte în timp ce casele le-au fost cuprinse de flăcări în câteva minute. A fost ca și cum ne-ar fi lovit o bombă, a povestit un localnic, scrie Digi 24.

Situația devine disperată în vestul Canadei, unde aproape 500 de oameni au murit din cauza valului istoric de căldură. Lytton, satul în care a fost doborât recordul național de temperatură a ars aproape complet.

Insuportabil - așa descriu oamenii din Lytton situația cu care se confruntă în probabil cea mai neagră săptămână din viața lor. Confruntați cu temperaturi-record de aproape 50 de grade Celsius, ei își văd acum casele cum ard una câte una.

Toate clădirile de pe această stradă au dispărut...au fost făcute praf. Nu mai avem o locuință la care să ne întoarcem”, spun oamenii.

Se pare că incendiul a trecut peste munte și e pe cale să ajungă la toți cei care sunt blocați pe acel versant. Eu și câinele meu abia am scăpat, puteam vedea cum ardea casa în timp ce plecam, nici n-am avut timp să ies pe ușă”, a adăugat un localnic.

Jean McKay, care a fugit din localitate împreună cu fiica ei Deirdre, în vârstă de 22 de ani, a declarat pentru CBC cât de greu i-a fost să-și părăsească locuința.

Am plâns. Fiica mea a plâns. A spus: <Nici măcar nu știu de ce mi-am luat cheia. S-ar putea să nu avem nici măcar o casă>. I-am spus: <Da, știu. Atâta timp cât suntem împreună, vom supraviețui. Mă rog doar ca casele noastre să fie OK>”, a povestit ea.

Nu pot înțelege”, a declarat pentru CBC Edith Loring-Kuhanga, o femeie care a fugit și ea din Lytton. „Întregul nostru oraș a dispărut”, a spus ea.


Sursă foto: Twitter Justin McElroy

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233