dobroge.tv

Live

FRANŢA. Străzi acoperite cu bucăţi de gheaţă - stratul de grindină a fost adunat doar cu plugurile de zăpadă. FOTO

FRANŢA. Străzi acoperite cu bucăţi de gheaţă - stratul de grindină a fost adunat doar cu plugurile de zăpadă. FOTO
30 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Vreme extremă în Europa, unde vântul puternic, ploile torențiale și grindina au necesitat intervenții de amploare. Germania se confruntă cu inundații de proporții, iar în Franța stratul gros de grindină a putut fi îndepărtat doar cu plugurile de zăpadă.

Localnicii din oraşul Plombières-les-Bains din munții Vosgi au curăţat străzile de grămezile de gheaţă cu lopeţile, iar autorităţile au intervenit cu pluguri, relatează The Local, citat de Alephnews.

„S-a acumulat un strat de până la 60 de centimetri de grindină”, a declarat presei franceze Romain Munier, purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de urgență.

Localnicii au fost fotografiați în timp ce strângeau bucăţile imense de grindină de pe străzi. Reprezentanții serviciilor de urgență din zonă au declarat că au primit în jur de 56 de apeluri.

Mai multe zone din Franța se află sub alertă meteo de furtuni până joi, din cauza unei mase de aer rece care traversează țara. Cu toate acestea, în majoritatea regiunilor, furtunile se vor limita la ploi abundente însoţite de tunete și fulgere.

În Elveția, agenția de știri ATS a raportat căderi de grindină cu dimensiuni de până la șapte centimetri lățime în cantonul Lucerna. În cantonul Fribourg, poliția și pompierii au fost solicitați de 300 de ori, inclusiv pentru a salva o clasă formată din 16 copii și doi adulți prinși în furntuna de grindină. Șase dintre copii și un adult au fost duși la spital.

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în cantoanele elvețiene vorbitoare de limbă germană. Un biciclist a fost rănit la cap din cauza grindinii, iar în Germania inundațiile severe au afectat mai multe zone.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233