dobroge.tv

Live

Alegeri regionale în Franţa. Partidele lui Macron şi Le Pen, marii pierzători

Alegeri regionale în Franţa. Partidele lui Macron şi Le Pen, marii pierzători
28 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Alegerile regionale din Franţa s-au încheiat cu un singur câştigător, absenteismul, şi doi perdanţi, majoritatea prezidenţială şi Adunarea Naţională, partidul de extremă dreapta al lui Marin Le Pen, scrie Le Figaro, citat de news.ro. Au rezistat celor două tururi republicanii şi socialiştii, iar ecologiştii au fost de necontestat.

Privitor la al doilea tur al alegerilor, topografia peisajului politic devine din ce în ce mai clară, chiar dacă absenteismul masiv înregistrat lasă să planeze misterul asupra intenţiilor francezilor cu puţin timp înaintea alegerilor prezidenţiale.

La al doilea tur a fost înregistrat un absenteism de 65,7%, potrivit estimărilor ISSOS, cu un punct mai mult decât cifra istorică înregistrată la sfârşitul primului tur. A fost înregistrată o scădere împortantă faţă de al doilea tur al regionalelor din 2004 (34,3% absenteism), 2010 (48,8%) şi 2015 (41,6%).

Adunarea Naţională nu a reuşit să câştige prima sa regiune, Provence-Alpes-Côte d'Azur, unde candidatul partidului lui Marine Le Pen era văzut drept câştigător. A pierdut în faţa candidatului republican de centru-dreapta.

Dezamăgitor a fost şi rezultatul partidului lui Emmanuel Macron. La République En Marche (LREM) nu a obţinut controlul asupra niciunei regiuni. Acelaşi rezultat a fost înregistrat şi după primul tur.

A fost prima dată când partidului lui Macon a participat la alegerile regionale, deoarece nu exista în 2015, când au avut loc cele mai recente alegeri.

Primele rezultate în cel de-al doilea tur sugerează că formaţiunile politice tradiţionale de centru-dreapta şi de stânga au câştigat, mai scrie news.ro.

Sursă foto: alephnews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233