John McAfee, creatorul cunoscutului antivirus, s-a sinucis într-o închisoare din Barcelona
John McAfee, creatorul antivirusului cu acelaşi nume, s-a sinucis într-o închisoare din Barcelona, în urma unei decizii judecătoreşti de extrădare în Statele Unite, unde era acuzat de evaziune fiscală, relatează publicaţia The Sun. Informaţia a fost publicată mai întâi de publicaţia spaniolă El Pais.
Moartea sa a fost anunţată la câteva ore după ce Curtea Naţională a Spaniei a aprobat extrădarea lui în Statele Unite, unde acuzaţiile de evaziune fiscală ar fi putut duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani, scrie news.ro.
Deciza ar fi putut fi contestată în apel, iar extrădarea propriu-zisă ar fi necesitat aprobarea Guvernului Spaniei.
McAfee a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut, pe aeroportul El Prat din Spania, în timp ce se pregătea să fugă din ţară în Turcia. În aceeaşi lună, McAfee a fost acuzat în Tennessee de sustragerea de la plata impozitelor, după ce nu a raportat veniturile obţinute din promovarea criptomonedelor în timp ce făcea activităţi de consultanţă, a ţinut conferinţe şi a vândut drepturile asupra povestea vieţii sale pentru un documentar.
McAfee a dezvoltat software-ul timpuriu de securitate a internetului, iar în trecut şi a fost căutat de autorităţile din SUA şi Belize.
Cine a fost John McAfee?
John McAfee s-a născut în 1945 la o bază a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut în Virginia.
După ce a lucrat ca programator şi proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea viruşilor.
În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruşi pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee şi a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee şi-a exprimat mulţumirea.
În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta S-a mutat în Belize şi a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său.
La conferinţa DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri - sugerând că aplicaţiile sunt folosite pentru a spiona clienţii care nu citesc acordurile regulile de confidenţialitate.
El a anunţat că va căuta să obţină funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în campania prezidenţială din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian în faţa lui Gary Johnson.
Sursă foto: adevarul.ro