dobroge.tv

Live

John McAfee, creatorul cunoscutului antivirus, s-a sinucis într-o închisoare din Barcelona

John McAfee, creatorul cunoscutului antivirus, s-a sinucis într-o închisoare din Barcelona
24 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

John McAfee, creatorul antivirusului cu acelaşi nume, s-a sinucis într-o închisoare din Barcelona, în urma unei decizii judecătoreşti de extrădare în Statele Unite, unde era acuzat de evaziune fiscală, relatează publicaţia The Sun. Informaţia a fost publicată mai întâi de publicaţia spaniolă El Pais.

Moartea sa a fost anunţată la câteva ore după ce Curtea Naţională a Spaniei a aprobat extrădarea lui în Statele Unite, unde acuzaţiile de evaziune fiscală ar fi putut duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani, scrie news.ro.

Deciza ar fi putut fi contestată în apel, iar extrădarea propriu-zisă ar fi necesitat aprobarea Guvernului Spaniei.

McAfee a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut, pe aeroportul El Prat din Spania, în timp ce se pregătea să fugă din ţară în Turcia. În aceeaşi lună, McAfee a fost acuzat în Tennessee de sustragerea de la plata impozitelor, după ce nu a raportat veniturile obţinute din promovarea criptomonedelor în timp ce făcea activităţi de consultanţă, a ţinut conferinţe şi a vândut drepturile asupra povestea vieţii sale pentru un documentar.

McAfee a dezvoltat software-ul timpuriu de securitate a internetului, iar în trecut şi a fost căutat de autorităţile din SUA şi Belize.

Cine a fost John McAfee?

John McAfee s-a născut în 1945 la o bază a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut în Virginia.

După ce a lucrat ca programator şi proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea viruşilor.

În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruşi pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee şi a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee şi-a exprimat mulţumirea.

În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta S-a mutat în Belize şi a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său.

La conferinţa DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri - sugerând că aplicaţiile sunt folosite pentru a spiona clienţii care nu citesc acordurile regulile de confidenţialitate.

El a anunţat că va căuta să obţină funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în campania prezidenţială din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian în faţa lui Gary Johnson.

Sursă foto: adevarul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233