dobroge.tv

Live

ISRAEL. Număr mic de cazuri de inflamaţie cardiacă la tineri vaccinaţi cu vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer

ISRAEL. Număr mic de cazuri de inflamaţie cardiacă la tineri vaccinaţi cu vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer
03 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministerul israelian al Sănătăţii a constatat că numărul mic de cazuri de inflamaţie cardiacă, observate mai ales la persoane tinere vaccinate cu vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer, au probabil legătură cu vaccinarea, transmite Reuters, citat de news.ro.

Pfizer a anunţat într-un comunicat că are cunoştinţă despre observaţiile israeliene legate de miocardită şi că nu a fost stabilită o legătură cauzală cu vaccinul său.

Compania analizează cu atenţie evenimentele adverse şi are întâlniri regulate cu Departamentru pentru siguranţa vaccinurilor din Ministerul israelian al Sănătăţii, pentru evaluarea datelor.

În Israel au fost raportate 275 de cazui de miocardite, în perioada decembrie 2020-mai 2021, în rândul a peste 5 milioane de persoane vaccinare, a anunţat ministerul, dezvăluind concluziile unui studiu comandat pentru analizarea problemei.

Majoritatea pacienţilor care au suferit inflaţia inimii au stat în spital nu mai mult de patru zile, iar 95% din cazuri au fost clasificate ca fiind uşoare, potrivit studiului, despre care ministerul a afirmat că a fost efectiat de trei echipe de experţi.

Studiul a constatat că "există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze (de vaccin al Pfizer) şi apariţia miocarditei la bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani", se arată într-un comunicat. Potrivit constatărilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat săptămâna trecută că inflamaţia inimii după administrarea vaccinului Pfizer nu este un motiv de îngrijorare, deoarece astfel de incidente au fost similare cu cele din populaţia generală. La momentul respectiv, a adăugat că tinerii sunt cei mai predispuşi la această afecţiune.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233