dobroge.tv

Live

SUA. Un an de la moartea lui George Floyd. Mii de oameni au ieşit în stradă

SUA. Un an de la moartea lui George Floyd. Mii de oameni au ieşit în stradă
26 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

S-a împlinit un an de la moartea afroamericanului George Floyd, ucis după ce polițistul Derek Chauvin s-a așezat cu genunchiul pe gâtul lui.

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit marți, la Casa Albă, cu familia lui George Floyd, în timp ce mii de oameni au ieșit în străzi. Potrivit digi24.ro, Joe Biden stabilise data comemorării lui Floyd ca termen-limită pentru adoptarea proiectului de lege și a lăsat negocierile, în mare parte, în sarcina membrilor Congresului, însă în ultimele săptămâni, discuțiile par să se fi blocat.

Mărul discordiei este revizuirea „imunității calificate”, în urma căreia oficialii, inclusiv polițiștii, sunt protejați de procese în instanțele civile, cu câteva excepții. Republicanii nu vor să renunțe la „imunitatea calificată”.

Cu toate acestea, Joe Biden s-a declarat „optimist” în ceea ce privește posibilitatea de a se ajunge în curând la un acord în Senat cu privire la un proiect de lege. Totodată, preşedintele american a lăudat "curajul extraordinar" al familiei lui George Floyd, care au devenit purtători de cuvânt în lupta împotriva abuzurilor poliţiei şi apărători ai unei mari legi purtându-i numele, care ar trebui să facă schimbări profunde în poliție.

Întâlnirea cu Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris, departe de camerele de filmat, a fost "foarte constructivă", a adăugat alt frate, Terrence Floyd, chiar dacă legea dorită de preşedinte şi votată deja de camera inferioară rămâne blocată în Senat.

Pentru a încheia această vizită istorică, familia a ridicat pumnul şi a scandat numele lui George Floyd, devenit simbolul victimelor violenţei poliţieneşti din SUA.

George Floyd a murit pe 25 mai 2020, după ce fostul polițist din Minneapolis Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul său aproape nouă minute, în ciuda rugăminților disperate și a strigătului repetat: „Nu pot să respir”! George Floyd era suspect că a plătit cu bani falși într-un magazin din Minneapolis.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233