dobroge.tv

Live

Înregistrare cu iubita disidentului Protasevici. Părinţii celor doi cer ajutor: „Fac apel la întreaga comunitate internaţională să îl salveze”

Înregistrare cu iubita disidentului Protasevici. Părinţii celor doi cer ajutor: „Fac apel la întreaga comunitate internaţională să îl salveze”
26 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Studenta rusă Sofia Sapega, care a fost reţinută împreună cu activistul şi jurnalistul belarus Roman Protasevici, după ce avionul în care se aflau a fost deturnat spre Minsk pentru a fi arestaţi, apare într-o înregistrare făcută în detenţie.

Un clip publicat marţi pe un canal Telegram pro-Lukaşenko prezintă o femeie care spune că este Sofia Sapega şi care recunoaşte că este editor al unui cont social media, Black Book of Belarus, pe care au fost publicate informaţii personale despre poliţişti belaruşi, o infracţiune în fosta ţară sovietică, scrie news.ro.

Această înregistrare a apărut la o zi după ce Protasevici a fost „forţat să mărturisească” că a organizat proteste masive după alegerile prezidenţiale din Belarus de anul trecut.

Anna Dudici a declarat marţi pentru Reuters că fiica ei în vârstă de 23 de ani este nevinovată şi că doar se afla în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Sapega, masterand la Universitatea de Ştiinţe Umaniste Europene din Vilnius, a fost reţinută de regimul de la Minsk în legătură cu suspiciunea de a fi comis, în perioada august-septembrie 2020, infracţiuni în temeiul mai multor articole din Codul penal belarus, arată un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Autorităţile belaruse au prelungit detenţia femeii pentru două luni, a confirmat avocatul ei.

Sapega se întorcea în Lituania cu Protasevici, după ce o vacanţă în Grecia, pentru a-şi susţine disertaţia, potrivit Universităţii. După ce avionul a aterizat duminică în capitala Belarusului, cei doi au fost preluaţi de agenţii de securitate.

Jurnalistul disident a spus că va coopera cu poliţia şi că este tratat corect . Părinţii lui sunt însă de părere că a fost lovit, iar mama lui, Natalia, a implorat comunitatea internaţională să îi salveze fiul, temându-se că va fi ucis.

Ţările occidentale acuză Belarusul că a deturnat avionul Ryanair, care a fost redirecţionat din cauza unei presupuse alerte cu bombă. Mai multe companii aeriene au spus că nu vor mai traversa spaţiul aerian al Belarusului.

Luni, la Bruxelles, liderii statelor membre UE au promis, în urma acestui incident, mai multe sancţiuni economice privind Belarusul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233