dobroge.tv

Live

Salve de tun, trase sâmbătă pe întreg teritoriul Marii Britanii în onoarea prinţului Philip. GALERIE FOTO/ VIDEO

10 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Salve de tun au fost trase sâmbătă după-amiază pe întreg teritoriul Marii Britanii în onoarea prinţului Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a doua zi după decesul său la vârsta de 99 de ani, scrie news.ro.

Din Turnul Londrei până pe malul Tamisei, castelele din Edinburg sau din Belfast, până în enclava britanică Gubraltar, pe navele Royal Navy, unde prinţul Philip a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zgomotul tunurilor s-a auzit de la ora 12.00, 41 de salve, cu o cadenţă de una pe minut timp de 40 de minute.

Conform royal.uk, la Londra au fost folosite aceleaşi tunuri care au tras salve la nunta Majestăţii Sale Regina cu Ducele Edinburgh în 1947 şi la Încoronarea Reginei în 1953.

Salutul regal cu salve de tun este lansat din diferite locuri din Londra şi din Marea Britanie în ocazii speciale, precum aniversări sau zile de naştere. În Londra, salvele sunt trase de la Turnul Londrei şi, de asemenea, fie de la Hyde Park, fie de la Green Park, în funcţie de ocazie. Salutul de bază este de 21 de salve, dar în Hyde Park, de exemplu, se trag 20 de salve în plus pentru că este un parc regal.

Papa Francisc i-a adus un omagiu, sâmbătă, prinţului Philip, salutând memoria unui om „devotat căsătoriei şi familiei sale”, într-un mesaj de condoleanţe transmis reginei Elizabeth a II-a şi familiei regale, informează AFP.

Papa a făcut elogiul soţului reginei, decedat vineri, subliniind „devotamentul pentru căsătorie şi familie, recomarcabila contribuţie în serviciul public şi angajamentul pentru educaţie şi progresul generaţiilor viitoare”.

El a invocat „binecuvântarea Domnului pentru pace şi consolidare” pentru regină şi pentru „toţi cei care plâng pierderea” prinţului Philip.


Sursă foto: news.ro/ Agerpres

Sursă video: Sky News

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233