dobroge.tv

Live

Încă două nave, de câte 240 de metri fiecare, au eşuat în Canalul Suez

Încă două nave, de câte 240 de metri fiecare, au eşuat în Canalul Suez
08 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Canalul Suez a fost din nou blocat de eşuarea a două nave-cisternă. Incidentul maritim vine după ce nava Ever Given a blocat canalul mai multe zile, provocând pagube însemnate economiei mondiale.

Cele două nave făceau parte dintr-un convoi de 22 de vase când au rămas înţepenite, la câteva ore una după alta, anunţă Digi 24. Incidentul s-a petrecut în urmă cu două zile, iar cele două nave-cisternă fost puse din nou pe linia de plutire. 

Tiberiu Miclea, comandant de navă, a explicat la Digi24 care sunt cauzele pentru care au avut loc atâtea incidente de acest fel în Canalul Suez. 

"Se întâmplă astfel de situaţii din cauza măririi capacităţii navelor, a dimensiunii lor. Când a fost proiectat canalul nici nu se visa că nave de 400 de metri vor traversa Suezul. Azi asta e normal. Cele două nave cu lungime de aproximativ 250 de metri erau încărcate cu balast, aşa a fost simplu să fie puse pe linia de plutire, pentru că s-a dat afară din această cantitate”, explică specialistul. 

De asemenea, comandantul arată că acest canal trebui dragat, întreţinut. Numărul mare de vase care trec prin Canalul Suez duc la modificarea adâncimii fundului. „Tot timpul canalul trebuie dragat pentru a fi menţinut la adâncimea optimă. Aceste operaţiuni se fac de obicei zilnic”. 

Sursă foto: Reuters

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233