dobroge.tv

Live

Clipe de groază în Indonezia, după un atentat sinucigaş la o catedrală, ce a avut loc după slujba de Florii: cel puțin 14 persoane rănite. GALERIE FOTO/VIDEO

Clipe de groază în Indonezia, după un atentat sinucigaş la o catedrală, ce a avut loc după slujba de Florii: cel puțin 14 persoane rănite. GALERIE FOTO/VIDEO
28 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cel puţin 14 persoane au fost rănite duminică, într-un atentat sinucigaş, la o catedrală din Makassar, în estul Indoneziei, după slujba de Florii, care marchează începutul Săptămânii Paştelui, relatează AFP, citat de news.ro.

În afara edificului de pe Insula Sulawesi, solul era acoperit cu părţi de cadavre sfârtecate, în urma aceste deflagraţii, care a avut loc către ora locală 10.30 (6.30, ora României).

Cel puţin 14 persoane au fost rănite, a anunţat poliţia, fără să facă precizări cu privire la starea sănătăţii acestora.

Două persoane se aflau pe o motocicletă, la momentul exploziei, la poarta principală a bisericii, iar atacatorii încercau să intre în incinta bisericii”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale, Argo Yuwono.

Motoclicleta a fost distrusă şi există părţi de cadavru. Adunăm aceste părţi şi încercăm să identificăm sexul atacatorilor”, a anunţat el.

Poliţia din procincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar, a anunţat anterior că cel puţin un atacator a murit.

Poliţia naţională nu a confirmat această informaţie.

Sunt multe părţi de corp uman în apropiere de biserică şi pe stradă”, a declarat primarul acestui oraş portuar cu 1,5 milioane de locuitori, Mohammad Ramdhan.

Un martor vorbeşte despre o explozie „foarte puternică”.

Poliţia a anunţat că un agent de securitate a încercat să împiedice motocicleta să intre în incinta Catedralei Sacred Heart of Jesus, sediul arhidiocezei din Makassar înainte de deflagraţie, care a avut loc după slujbă.

Duminica Floriilor marchează intrarea lui Isus Hristos în Ierusalim, potrivit tradiţiei creştine, la începutul Săptămânii Paştelui.

Am terminat slujba, iar oameni se duceau acasă, atunci când s-a întâmplat acest lucru”, a declarat unor jurnalişti preotul Wilhelmus Tulak.

Numeroase vehicule au fost avariate în apropierea complexului catedralei, în jurul căreia poliţia a desfăşurat un cordon de securitate, potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233