dobroge.tv

Live

Un cerșetor român i-a impresionat pe francezi pentru a doua oară: „Un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalţi”

Un cerșetor român i-a impresionat pe francezi pentru a doua oară: „Un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalţi”
19 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ion-Nelu Gioroiu, un cerșetor român i-a cucerit pe francezi și a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din Nisa pentru a doua oară.

Mai întâi, românul i-a cucerit pe francezi în toamna anului trecut, în octombrie, după ce şi-a donat economiile pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes.

Cu toate că bărbatul nu are un adăpost, acesta a apelat la o fundație pentru a dona 150 de euro, bani pe care reuşise să-i economisească după ce a vândut mai multe reviste.

M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înţeleg, ştiu că nu are bani şi de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reuşit să pună ceva bani deoparte şi că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că ştie ce simt cei care rămân fără nimic .... a scos două pungi cu monede şi a insistat să le luăm”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a fundaţiei.

Ca urmare a gestului făcut, românul va primi un loc de muncă și un salariu decant la serviciul de curăţenie al Primăriei Nisa -- detalii aici: Destinul unui cerșetor român schimbat de francezi: a primit un loc de muncă și o locuință, în urma generozității lui. VIDEO

Erou din nou

Nu au trecut însă mai mult de două luni şi nobleţea românului a ieşit din nou la iveală. Ultimul său gest le-a reamintit francezilor, care îl respectau deja enorm, ce fel de om este. Din nou el a ajuns pe coperţile ziarelor, iar povestea sa a fost făcută publică de ambsadorul României în Franţa, Luca Niculescu, scrie Adevărul.

Deseori vorbim / scriem despre « oamenii mari », care fac « lucruri mari ». Azi dimineața însă, în revista presei a lui Claude Askolovitch pe France Inter, mi-a atras atenția un articol din Nice-Matin despre un compatriot. Jojo e român, stă la Nisa și până de curând locuia pe străzi, era ceea ce se numește în franceză un Sans Domicile Fixe (SDF).

În toamna anului trecut, o furtună puternică lovește Coasta de Azur, furtuna Alex. Mai mulți oameni își pierd viața, sate și orașe sunt inundate, sute de mii de case rămân fară electricitate. Se naște un elan de solidaritate, la care participă și Jojo. Din minusculele lui economii donează 150 de euro pentru sinistrați. Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază și îi oferă lui Jojo de lucru ; agent de curățenie al orașului.

Un final frumos...dar povestea continuă : ieri după amiaza, Jojo vede că un hoț tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluș de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoț, îl prinde, și după o scurta încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei și pleacă. Dar cineva îl recunoaște pe Jojo și azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des in aceasta perioada) : « Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți »”, este mesajul lui Luca Niculescu.


Sursă foto: Facebook Luca Niculescu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233