dobroge.tv

Live

PROTESTE ÎN RUSIA. Peste 2.200 de persoane arestate pentru susținerea lui Navalnîi în 70 de orașe. GALERIE FOTO/VIDEO

PROTESTE ÎN RUSIA. Peste 2.200 de persoane arestate pentru susținerea lui Navalnîi în 70 de orașe. GALERIE FOTO/VIDEO
31 ianuarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Peste 1.000 de persoane au fost arestate duminică, 31 ianuarie, în Rusia, la o nouă zi de manifestaţii care cer eliberarea opozantului politic rus Aleksei Navalnăi, potrivit unui nou bilanţ prezentat de ONG-ul OVD-Info, relatează AFP, citat de news.ro.

Potrivit acestei organizaţii specializate în monitorizarea manifestaţiilor, cel mai mare număr de arestări a avut loc la Moscova, urmată de Vladivostok (113), la celălalt capăt al ţării, la Novosibirsk (93) şi Krasnoiarsk (91), în Siberia.

Aceste adunări au loc în urma unei prime zile de mobilizare, sâmbăta trecută, la care au luat parte zeci de mii de protestatri şi care s-a soldat cu peste 4.000 de arstări şi deschiderea a 20 de dosare penale.

În centrul Moscovei şi Sankt Petersburgului, numeroşi poliţşti din cadrul Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi înainte de adunări, prevăzute duminică supă-amiaza, au constatat corespondenţi AFP.

„Putin este un hoţ!”, „Libertate!”, au scandat zeci de manifestanţi traversând centrul capitalei ruse, după ce locul adunării a fost schimbat în ultimul moment, din cauza restricţiilor poliţiei, care a limitat accesul pe mai multe străzi din centrul Moscovei şi a închis staţii demetrou - o decizie rară.

Aceste noi manifestaţii se desfăşoară pe fondul unei înfăţişări a lui Aleksei Navalnîi în justiţie săptămâna viitoare.

Soția lui Navalnîi arestată

Poliţia rusă a arestat-o pe Iulia Navalnaia, soţia opozantului politic încarcerat Aleksei Navalnîi, la o manifestaţie neautorizată, duminică, la Moscova în susţinerea acestuia, anunţă pe reţele de socializare aliaţi ai principalului opozant al Kremlinului, relatează Reuters.

Iulia Navalnaia a fost arestată, de asemenea, la manifestaţia în susţinerea soţului său de sâmbăta trecută, între alţi peste 4.000 de protestatari.

Proteste și în fața Ambasadei Rusiei de la București

Câteva persoane au protestat duminică în fața Ambasadei Rusiei la București, cerând eliberarea lui Alexei Navalnîi din închisoare, scrie Digi 24.

Grupul format din șase persoane și un cățel s-a așezat pe trotuarul de viziavi de ambasadă, purtând afișe în care cereau eliberarea dizidentului rus și îl comparau pe Vladimir Putin cu Nicolae Ceaușescu și cu Alexandr Lukașenko.


Sursă foto: Twitter @ProgressRB/ Deutsche Welle

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233