dobroge.tv

Live

Șofer român de TIR, blocat de Crăciun în Marea Britanie: „Mi-e dor de soție și de fiică, am vorbit cu ele la telefon, dar nu este același lucru”

Șofer român de TIR, blocat de Crăciun în Marea Britanie: „Mi-e dor de soție și de fiică, am vorbit cu ele la telefon, dar nu este același lucru”
25 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Mii se șoferi de TIR își petrec Crăciunul blocați în Dover, din cauza deciziei Franței de a permite accesul în țară doar cu un rezultat negativ la testul COVID. Printre cei ce așteaptă cu nerăbdare să poată trece granița se află și Doma Dumitru, un șofer român care-și dorea să ajungă în Oradea de Crăciun, la familia lui.

Doma Dumitru, 41 de ani, din Oradea, este blocat în Dover de luni, 21 decembrie, după ce Franța a închis granița cu Marea Britanie după apariția unei noi tulpini de coronavirus, mult mai contagioasă decât cea anterioară. Acasă este așteptat de soția sa, Alina, de 40 de ani, și de fiica lor de 12 ani, Daria Maria, scrie Hotnews.

În mod normal, de Crăciun aș fi fost cu întreaga mea familie, soția, fiica, mama, frații și surorile, nepoatele și nepoții, dar anul acesta îmi voi petrece Crăciunul blocat aici în Anglia”, a spus Dumitru pentru DailyMail.

Nu este bine, nu este bine deloc, dar acestea sunt pericolele jobului. Nu vreau să dorm aici în camionul meu pentru a patra noapte, dar nu pot face nimic. Mi-e dor de soție și de fiică, am vorbit cu ele la telefon, dar nu este același lucru”, a adăugat el.

Franța a fost de acord să redeschidă granița din nou marți, 22 decembrie, dar a insistat ca toți cei care călătoresc prin țară să facă un test care detectează noua tulpină și dă rezultatele în aproximativ 30 de minute. Un loc de testare a fost amenajat în apropiere de Dover, dar 10.000 de șoferi au parcat ceea ce a creat un blocaj, menționează sursa citată.

Serviciul Național de Sănătate a spus că angajați din armată vor fi trimiși pentru a începe testarea, dar procesul este mai lent decât se aștepta.

Testarea merge foarte lent, credeam că o să fie mai rapid, așa că voi fi în camionul meu în ziua de Crăciun, nu există îndoială”, a spus un șofer de TIR pentru DailyMail.

Reamintim că mii de persoane sunt blocate la granița dintre Franța și Marea Britanie din cauza noilor restricții impuse ca urmare a apariției noii tulpini de coronavirus -- Disperare la granița dintre Franța și Marea Britanie: sute de români așteaptă de zile întregi să ajungă acasă – VIDEO


Sursă foto: HotNews 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233