dobroge.tv

Live

ÎNCĂIERARE ÎNTRE ŞOFERII DE TIR ŞI POLIŢIŞTI

Disperare la granița dintre Franța și Marea Britanie: sute de români așteaptă de zile întregi să ajungă acasă - VIDEO

Disperare la granița dintre Franța și Marea Britanie: sute de români așteaptă de zile întregi să ajungă acasă - VIDEO
23 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Haos la granița dintre Franța și Marea Britanie. Mii de persoane, atât șoferi de TIR, care se află în tranzit, cât și oameni care-și doresc să ajungă acasă la familiile lor de sărbători, sunt blocați la frontieră. Disperați, oamenii își varsă amarul prin intermediul diverselor postări pe rețelele de socializare.

Timp de zile întregi, oamenii au trecut prin diferite stări. Au sperat, au rugat, au strigat, au huiduit, au plâns și au lovit, însă nimic nu a fost eficient. Autoritățile franceze le-au blocat accesul în țară. Dezamăgiți, furioși și obosiți, aceștia au ajuns la capătul puterilor. Dorința lor cea mai mare este să ajungă acasă, acolo unde rudele îi așteaptă să-și petreacă sărbătorile de iarnă împreună.

Sunt oameni care se află la frontieră de zile întregi. Un bărbat afirmă că este acolo de trei zile, din seara de duminică, 20 decembrie, și nici până în acest moment nu au reușit să treacă granița. Oamenii au cerut ajutor la Ambasade și la autorități însă, fără succes. Autoritățile franceze sunt singurele în măsură să rezolve această situație.

La fel de disperați sunt șoferii de TIR care transportă diferite alimente perisabile. Aceștia au cerut disperați, preluarea autovehiculelor, fără șoferi, de către feribot-uri și transportarea lor de către șoferi francezi la destinație. Însă, situația este dificilă și în porturi, acolo unde personalul nu este suficient, iar parcarea nu poate suporta mai mult de 100 de TIR-uri simultan.

Trecerea permisă cu testul COVID negativ

Începând de astăzi, 23 decembrie, de la miezul nopții, Franța a transmis că deschide granițele pentru persoanele ce prezintă un test COVID cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore în urmă. Ministerul Afacerilor Externe a trimis marți, 22 decembrie, un comunicate de presă pentru a întări aceste informații.

Potrivit informaţiilor transmise public de către Guvernul francez în această seară (nr. 23 decembrie 2020, ora 00:00), va fi permisă deplasarea dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord către Republica Franceză sau în vederea tranzitării Republicii Franceze, pentru cetăţenii francezi şi cetăţenii Uniunii Europene, inclusiv cei români, precum şi pentru cetăţenii britanici sau din ţări terţe care au reşedinţa în Franţa, în Uniunea Europeană sau în alte state europene. Persoanele din categoriile sus-menţionate au obligaţia de a prezenta un test negativ pentru infecţia cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării”, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, sunt acceptate atât testele PCR, cât şi cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului. Lista testelor antigen acceptate urmează să fie publicată de Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătăţii, scrie news.ro.


Sursă foto/video: Facebook Dan Aciobaniti/ Facebook Serban Onea / Facebook RT UK

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233