Călătoriile în Marea Britanie, mai complicate după Brexit: ce trebuie să știe românii înainte de plecare

Călătoriile din Uniunea Europeană spre Marea Britanie vor deveni cu mult mai complicate în noul an decât în prezent, din cauza Brexit-ului. Există o listă ce cuprinde câteva lucruri esențiale de știut atunci când vrei să călătorești în Marea Britanie, scrie Digi24.
1. Pașapoarte și vize
Cetățenii UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția care merg în Marea Britanie după 1 ianuarie pot să călătorească în continuare folosind pașaportul sau cardul de identitate și nu vor avea nevoie de viză pentru șederi de până la trei luni. Dar de la 1 octombrie, Marea Britanie va accepta doar pașapoarte. Cetățenii britanici care sunt rezidenți în UE trebuie să își folosească pașaportul pentru a călători.
2. Carduri de sănătate
Cetățenilor europeni li se recomandă, de asemenea, să încheie o asigurare de sănătate atunci când călătoresc în Marea Britanie, deoarece cardurile europene nu vor mai fi valabile în Regatul Unit.
3. Cozi lungi
Fie că circulați cu avionul, trenul sau cu mașina între Marea Britanie și UE, în următoarele câteva luni este posibil să fiți blocați la cozi. Va fi necesară o verificare manuală a pașapoartelor cetățenilor non-UE, care poate fi efectuată numai de către polițiști de frontieră.
4. Permise de conducere
Cetățenii UE care conduc în Marea Britanie nu vor avea nevoie de un permis internațional de conducere, dar vor avea nevoie de asigurare.
5. Vize pentru animale de companie
Conform schemei actuale a pașaportului UE pentru animale de companie, pisicile, câinii și dihorii (!) pot călători liber între Marea Britanie și UE, cu condiția să aibă vaccin împotriva rabiei, microcip și pașaport pentru animale de companie.
Pentru europenii care călătoresc în Marea Britanie, lucrurile vor fi puțin mai simple. Marea Britanie a declarat că, pentru moment, va continua să accepte pașaportul UE pentru animale de companie.
6. Roaming pentru telefonul mobil
Pentru europenii care călătoresc în Marea Britanie, guvernul spune: „Veți plăti la fel pentru apeluri, mesaje text și date mobile în Marea Britanie și UE dacă aveți o cartelă SIM emisă de o rețea de telefonie mobilă dintr-o țară UE sau Spațiul Economic European”.
Sursă foto: B1 TV
Eveniment
Social
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

