dobroge.tv

Live

Călătoriile în Marea Britanie, mai complicate după Brexit: ce trebuie să știe românii înainte de plecare

Călătoriile în Marea Britanie, mai complicate după Brexit: ce trebuie să știe românii înainte de plecare
12 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Călătoriile din Uniunea Europeană spre Marea Britanie vor deveni cu mult mai complicate în noul an decât în prezent, din cauza Brexit-ului. Există o listă ce cuprinde câteva lucruri esențiale de știut atunci când vrei să călătorești în Marea Britanie, scrie Digi24.

1. Pașapoarte și vize

Cetățenii UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția care merg în Marea Britanie după 1 ianuarie pot să călătorească în continuare folosind pașaportul sau cardul de identitate și nu vor avea nevoie de viză pentru șederi de până la trei luni. Dar de la 1 octombrie, Marea Britanie va accepta doar pașapoarte. Cetățenii britanici care sunt rezidenți în UE trebuie să își folosească pașaportul pentru a călători.

2. Carduri de sănătate

Cetățenilor europeni li se recomandă, de asemenea, să încheie o asigurare de sănătate atunci când călătoresc în Marea Britanie, deoarece cardurile europene nu vor mai fi valabile în Regatul Unit.

3. Cozi lungi

Fie că circulați cu avionul, trenul sau cu mașina între Marea Britanie și UE, în următoarele câteva luni este posibil să fiți blocați la cozi. Va fi necesară o verificare manuală a pașapoartelor cetățenilor non-UE, care poate fi efectuată numai de către polițiști de frontieră.

4. Permise de conducere

Cetățenii UE care conduc în Marea Britanie nu vor avea nevoie de un permis internațional de conducere, dar vor avea nevoie de asigurare.

5. Vize pentru animale de companie

Conform schemei actuale a pașaportului UE pentru animale de companie, pisicile, câinii și dihorii (!) pot călători liber între Marea Britanie și UE, cu condiția să aibă vaccin împotriva rabiei, microcip și pașaport pentru animale de companie.

Pentru europenii care călătoresc în Marea Britanie, lucrurile vor fi puțin mai simple. Marea Britanie a declarat că, pentru moment, va continua să accepte pașaportul UE pentru animale de companie.

6. Roaming pentru telefonul mobil

Pentru europenii care călătoresc în Marea Britanie, guvernul spune: „Veți plăti la fel pentru apeluri, mesaje text și date mobile în Marea Britanie și UE dacă aveți o cartelă SIM emisă de o rețea de telefonie mobilă dintr-o țară UE sau Spațiul Economic European”.


Sursă foto: B1 TV 

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233