dobroge.tv

Live

ATAC CIBERNETIC. Au fost piratate documentele legate de vaccinul Pfizer/BioNTech antiCOVID

ATAC CIBERNETIC. Au fost piratate documentele legate de vaccinul Pfizer/BioNTech antiCOVID
10 decembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Documente legate de cerea de autorizare a vaccinului antiCOVID dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech au fost piratate în cursul unui atac cibernetic contra Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), a anunțat Pfizer miercuri, citat de Agerpres.

Este important de notat că nici sistemul BioNTech, nici cel al Pfizer nu au fost violate în legătură cu acest incident și nu avem cunoștință despre datele personale care au fost piratate”, a spus Pfizer într-un comunicat.

Suntem în așteptarea mai multor informații despre ancheta EMA și vom reacționa în mod corespunzător, în acord cu dreptul european”, a continuat compania.

Având în vedere considerațiile esențiale de sănătate publică și importanța transparenței, continuăm să furnizăm elemente clare în legătură cu toate aspectele dezvoltării vaccinului și procesul de reglementare”, a adăugat Pfizer.

Agenția Europeană pentru Medicamente, care deliberează în prezent asupra eliberării de autorizații pentru mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, a anunțat miercuri, 9 decembrie, că a fost ținta unui atac cibernetic, fără să precizeze exact când a avut loc atacul, nici de către cine a fost desfășurat.

Atacul cibernetic asupra Agenției Europene pentru Medicamente a avut loc după o serie de avertismente în ultimele luni în jurul pirateriei și tentativelor de hacking în legătură cu pandemia de COVID-19, vizând laboratoare și companii farmaceutice occidentale

EMA, care controlează medicamentele din toate cele 27 de țări membre ale UE, urmează să emită cel mai târziu la 29 decembrie decizia privind o autorizare condiționată a vaccinului Pfizer/BioNTech, deja aprobat în Regatul Unit, Bahrain și Canada.


Sursă foto: Financial Times

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233