dobroge.tv

Live

Atac cu rachete în Kabul: cel puțin trei oameni au murit

Atac cu rachete în Kabul: cel puțin trei oameni au murit
21 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Cel puțin trei persoane au fost ucise într-o serie de explozii puternice care au zguduit centrul Kabulului, capitala Afganistanului, în dimineața zilei de sâmbătă, 21 noiembrie. De asemenea, zeci de persoane au fost rănite, scrie The Guardian.

Exploziile au avut loc înaintea unei conferințe importante, ce va avea loc la Geneva, privind donaţii pentru Afganistan. La această conferință vor participa, printre alții, Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, talibani, oficiali guvernamentali afgani, conducătorul Qatarului, Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani.

„În această dimineață, teroriștii au tras 14 rachete asupra orașului Kabul. Din păcate, rachetele au lovit zonele rezidențiale. Până acum, trei dintre conaționalii noștri au fost martirizați și alți 11 au fost răniți.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, Tariq Arian, potrivit sursei citate.

Arian a spus că atacurile au fost comise de „terorişti”, care au lansat rachetele dintr-un camion de mici dimensiuni, adăugând că o anchetă este în curs pentru a se afla cum a intrat vehiculul în oraş.

Nicio grupare nu și-a asumat imediat responsabilitatea pentru exploziile ce au avut loc pe fondul unui val continuu de violență în Afganistan. Insurgenţii talibani, care luptă împotriva administraţiei de la Kabul susţinută internaţional, au negat implicarea în atac.

În ultimele șase luni, talibanii au efectuat 53 de atacuri sinucigașe și 1.250 de explozii care au lăsat 1.210 civili morți și 2.500 răniți, a declarat săptămâna aceasta purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, Tariq Arian, citat de The Guardian.


Sursă foto: The Guardian

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233