dobroge.tv

Live

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Moldovenii îşi aleg astăzi preşedintele dintre Igor Dodon şi Maia Sandu

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Moldovenii îşi aleg astăzi preşedintele dintre Igor Dodon şi Maia Sandu
15 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi, moldovenii sunt aşteptaţi la urne, să aleagă între Igor Dodon şi Maia Sandu în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Prezenţa era la 8:30 mai mare decât la primul tur, iar la secţiile de vot din străinătate, inclusiv la Bucureşti, s-au format cozi.

Potrivit news.ro, Maia Sandu, candidata Partidului Acţiunii şi Solidaritate (PAS), a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale cu 36,16 la sută din voturi, iar actualul preşedinte al ţării, Igor Dodon, a obţinut 32,61 la sută din voturi.

Comparativ cu primul tur, numărul buletinelor de vot pentru secţiile de votare din străinătate a fost suplimentat cu 115 500 de exemplare.

Maia Sandu: "Astăzi toată puterea este în mâinile voastre"

Maia Sandu a votat duminică afirmând că este ziua în care cetăţenii pot alege un viitor mai bun şi îi pot pedepsi pe cei care i-au furat până acum.

„Astăzi este ziua voastră, astăzi toată puterea este în mâinile voastre. Astăzi îi puteţi pedepsi pe cei care v-au minţit, v-au furat şi v-au alungat de acasă. Astăzi decidem cum vom trăi în următorii patru ani”,a declarat Maia Sandu, conform Deschide.md.

Ea a precizat că a votat pentru schimbare, ”pentru o Moldova în care toţi oamenii se uită cu încredere în ziua de mâine, în care oamenii se uită cu încredere, în care oameni îmbătrânesc cu demnitate”.

Igor Dodon: „Am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova"

Şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a votat astăzi afirmând că a votat pentru statalitatea R. Moldova, relatează Deschid.md.

„Am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova. Am votat pentru pace, pentru liniştea inter-etnică. Am votat pentru schimbări calitative, dar nu şocuri şi crize. Am votat pentru echitate şi prosperitate economică. Am votat pentru politica externă echilibrată. Am votat pentru prietenie cu România şi Ucraina. Am votat pentru valorile noastre tradiţionale şi creştine. Pentru aceasta am votat şi sunt sigur că marea majoritate a cetăţenilor vor face la fel”, a declarat Igor Dodon.

El a venit împreună cu soţia la secţia de vot.

Sursă foto: HotNews

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233