dobroge.tv

Live

Imagini șocante în Italia: Cozi în fața spitalelor, oameni tratați în mașini și bărbat mort pe podeaua din toaletă. GALERIE FOTO/VIDEO

Imagini șocante în Italia: Cozi în fața spitalelor, oameni tratați în mașini și bărbat mort pe podeaua din toaletă. GALERIE FOTO/VIDEO
13 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Italia este din nou lovită de pandemia de coronavirus. Imaginile filmate de un cetățean în fața unui spital din Napoli au făcut înconjurul internetului: cozi interminabile în fața spitalului în așteptarea eliberării unui loc, oameni tratați de medici în propriile mașini, holurile unității de primiri urgențe plin de oameni pe tărgi și chiar, un bărbat decedat pe podeaua din toaletă, așteptând să i se facă un test COVID.

Acest om a murit. Acesta este spitalul Cardarelli. Ne aflăm la unitatea de primiri urgențe. Această femeie stă în propriile resturi. Nu știu dacă e moartă sau vie. Despre doamna de acolo nu știm nimic”, a relatat cel care a filmat scena șocantă din spital.

Zeci de mașini cu persoane bolnave stau la cozi infernale în fața spitalelor în așteptarea eliberării locurilor. Din cauza stării grave de sănătate a anumitor persoane, care respiră cu dificultate, medicii nu au altă soluție decât să le aducă butelii cu oxigen și să-i trateze în mașină.

Primim pacienții care vin de acasă cu mijloace proprii, le acordăm o asistență medicală inițială, facem un pre-triaj. Le măsurăm parametrii vitali, iar pacienților cu saturație mică a oxigenului din sânge le dăm oxigen și primele îngrijiri pentru a evita ca starea lor să se agraveze”, explică Giovanni Broscritto - infirmier la Spitalul Cotugno din Napoli, citat de Digi24.

De 24 de ore sunt la coadă. Asistentul-șef spune că trebuie să așteptăm aici, pentru că au multe coduri roșii. Am primit asistență. Ies la fiecare oră cu aparatura, ne măsoară saturația sângelui, ne iau temperatura”, explică o femeie, menționează sursa citată.

În urma exploziei numărului de noi infectări cu COVID-19, spitalele din Italia au devenit supra aglomerate. De la începutul pandemiei, aceștia au depășit un milion de cazuri de persoane infectate, în timp ce numărul deceselor este aproape de 44 de mii.


Surse foto: Breaking News ie / Il Mattino it

Surse video: Twitter Ultime Notizie Dal Mondo/ Twitter Irish Times Video

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233