dobroge.tv

Live

Cetățenii români care vor să călătorească în Spania, obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Cetățenii români care vor să călătorească în Spania, obligați să prezinte un test negativ pentru COVID-19
13 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Începând cu data de 23 noiembrie, toate persoanele ce sosesc pe teritoriul Spaniei din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, vor fi obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2. România se află pe lista statelor vizate de această măsură, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, începând cu data de 23 noiembrie 2020, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, precizează MAE într-un comunicate de presă, citat de Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că toate persoanele ce vor să călătorească spre Regatul Spaniei trebuie să completeze înainte un formular referitor la starea de sănătate. Acesta se va completa prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau pe www.spth.gob.es.

În urma completării acestui formular, va fi generat un cod QR unic, ce va trebui prezentat, digital sau pe hârtie, la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație sau la punctele de control ale frontierei. În contextul noilor reglementări, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea în Regatul Spaniei, autoritățile pot solicita dovada în original a testului PCR, digital sau pe hârtie, informează Ministerul Afacerilor Externe. Este important de menționat că documentul ce atestă rezultatul testului trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză și să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

La fiecare 15 zile, autoritățile spaniole vor actualiza lista zonelor/ statelor cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii spaniol cu şapte zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.


Sursă foto: Brussels Airport

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233