dobroge.tv

Live

Aproape 100 de șoferi au rămas pietoni! Polițiștii au aplicat peste 1.500 de sancțiuni

Aproape 100 de șoferi au rămas pietoni! Polițiștii au aplicat peste 1.500 de sancțiuni
14 octombrie 2024
Redactia DTV
Publicitate

În perioada 7 – 13 octombrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat operațiunea FOCUS ON THE ROAD, în cadrul Programul Operaţiunilor Europene al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Astfel, polițiștii au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin depistarea și luarea măsurilor legale față de șoferii care, în timpul mersului, au preocupări de natură a le distrage atenția, astfel încât participanții la trafic pot fi puși în pericol.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.578 de sancțiuni contravenționale, 376 dintre acestea fiind aplicate pentru nefolosirea centurii de siguranță, 98 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive de tip „mâini libere”, iar restul pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 625.000 de lei.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 99 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere.

De asemenea, au fost oprite din a circula 63 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Totodată, au fost constatate 9 infracțiuni de conducerea unui vehiul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Concomitent, polițiștii rutieri au desfășurat activități preventive, pentru ca participanții la trafic să conștientizeze riscurile la care se expun, în situația în care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

„Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament responsabil și le urăm călătorii în siguranță!”, transmite IPJ Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233