dobroge.tv

Live

„Fiți aproape și ascultați-vă copiii, vorbiți cu ei”. Alexandra și Georgiana și-au curmat viața împreună, la doar 15 ani - ultimul mesaj trimis de una dintre adolescente

„Fiți aproape și ascultați-vă copiii, vorbiți cu ei”. Alexandra și Georgiana și-au curmat viața împreună, la doar 15 ani - ultimul mesaj trimis de una dintre adolescente
11 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Durere fără margini pentru două familii din Hunedoara după ce fiicele lor și-au pus capăt zilelor, împreună, aruncându-se de la 20 de metri înălțime. Una dintre ele și-a anunțat mama că urmează să recurgă la gestul extrem și i-ar fi lăsat și un bilet de adio. O fată a murit pe loc, iar cealaltă a fost resuscitată, fără rezultat.

Tragedia a avut loc sâmbătă seara, 9 decembrie 2023, când Alexandra și Georgiana, ambele în vârstă de 15 ani din orașul Uricani (Hunedoara), eleve în clasa a noua, au fost găsite fără suflare printre ruinele fostei mari uzine Vâscoză din municipiul Lupeni. Înainte de a recurge la gestul fatal, una dintre fete și-a sunat mama pentru a-i spune că se va sinucide. Femeia a sunat la 112, în încercarea disperată de a le opri, în timp ce tatăl său s-a urcat în mașină pentru a-și găsi fiica.

O femeie din Uricani a anunțat Poliția cu privire la faptul că fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, ar fi apelat-o telefonic pentru o anunța că intenționează să recurgă la un gest sinucigaș, în zona „la ruine”, din Lupeni”, informa Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Părintele uneia dintre fete a ajuns la locul tragediei – ruinele fostei uzine de textile Vâscoza - în același timp cu un pompier. Și-a găsit fata și pe prietena acesteia fără suflare.

Când au ajuns erau deja căzute amândouă pe un teren accidentat. Au premeditat acest lucru. Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare”, afirma Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani, unde tatăl uneia dintre adolescente este angajat la primărie.

Cele două tinere au fost colege de clasă până la terminarea gimnaziului. Ele învăţau la licee din localităţi diferite şi rămăseseră prietene.

„Am plecat mai repede ca anul 2023”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a început ancheta cu privire la împrejurările în care au avut loc cele două tragedii.

Unii dintre apropiații victimelor au relatat că adolescentele din Uricani ar fi fost la o petrecere înainte de a muri. Una dintre victime și-ar fi anunțat intențiile sinucigașe și printr-un mesaj, care a ajuns pe o rețea de socializare: „Am plecat mai repede ca anul 2023”.

Potrivit Mondo TV, fetele și-ar fi anunțat gestul extrem și pe un grup online. Din mesaje reieșea faptul că ar fi fost victimele bulyingului. „Bă, mă bucur că v-am cunoscut, mersi că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare. Ne omorâm din cauza voastră. Pa”, este mesajul uneia dintre fete.

Pe clădirea acoperișul clădirii au fost găsite telefoanele, gecile și un pachet de țigări. Trupurile celor două tinere au ajuns pe caldarâm, cu fața în sus, posibil pentru că s-ar fi aruncat pe spate, susțin unii anchetatori, potrivit adevărul.ro.

„La acest moment se adună date, să vedem ce a condus la această tragedie. Tot ce am aflat până în acest moment este că copiii au fost urmăriţi de către părinţi, părinţii chiar au fost implicaţi în activitatea lor şcolară”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Surse locale au declarat, de asemenea, pentru News.ro că cele două fete nu aveau foarte multe absenţe, nu s-a semnalat „un comportament ieşit din comun” în cazul lor şi că una dintre ele a fost, la un moment dat, în atenţia consilierului şcolar, fiind chemată pentru o discuţie din cauză că adunase peste 20 de absenţe nemotivate.

Val de reacții în mediul online

Gestul extrem al celor două fete a declanșat un val de reacții în mediul online. Mai multe persoane sunt de părere că mare parte din vină este a părinților, alte persoane consideră că de vină sunt „agresorii” celor două copile.

„Un copil care este supravegheat îndeaproape are șanse minime să facă ceea ce au făcut ele! Condoleanțe familiilor greu încercate!”

„Părerea mea de mama a doi copii, fiți aproape și ascultați-vă copiii, vorbiți cu ei, chiar dacă nu întotdeauna vor.....găsiți căi de a le deschide sufletul....arătați-le că le sunteți prieteni și nu dușmani....păcat de cele două fete”

„Părinții trebuie să asculte un copil când îl supără ceva sau cineva și să ia atitudine să-l ajute cu blândețe și înțelegere să poată avea încredere să-i povestească orice și de bine și de râu. Dumnezeu să le odihnească.”

„Ce s-a întâmplat este o tragedie și da, părinți, este un semn de alarmă pentru noi! Trebuie să fim mult mai atenți la mediile în care se învârt copii și la cercurile de prieteni din care aceștia fac parte. Din păcate bullying ul exista și este tot mai agresiv în zilele noastre! Acum nu se mai poate face nimic pentru cele 2, au rămas în schimb familii sfâșiate de durere! Multa putere de la Dumnezeu sa poate trece peste greutatea asta! Iar pentru noi ceilalți înțelepciune pentru a ne putea înțelege copii și susține pentru a nu se ajunge la o nenorocire!”

„Ferească Dumnezeu,,,Copii nevinovați care au probleme iar noi ca părinții nu știm sau nu putem rezolva la timp problemele lor și se întâmplă tragedi”

„Păcat, aveau viitorul în față cred că societatea în care încă mai trăim și noi suntem vinovați cu toții!”

„Condoleanțe familiilor indurerate... Iar noi trebuie sa facem ceva impotriva agresorilor!”

„Poate acum înțelegeți ce mult afectează cuvintele și jignirile pe care le spuneți fără sa va pese , doar ca să umiliți sau sa râdeți de o persoana. Gândiți de 2 ori când faceți ceva , poate asa mai deveniți oameni” 


Sursă foto: adevarul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233