dobroge.tv

Live

Protest spontan în fața Consiliului Județean Constanța. Angajații Direcției Județene de Statistică își strigă nemulțumirile: „Vrem salarii egale pentru toți bugetarii”. GALERIE FOTO

23 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Angajații Direcției Județene de Statistică Constanța au organizat astăzi, 23 noiembrie, un protest spontan în fața Consiliului Județean Constanța.

Vrem salarii egale pentru toți bugetarii”, „Echitate nu discriminare”, „Statistica nu este Cenușăreasa administrației”, „Fără discriminare între bugetari”, sunt câteva dintre mesajele angajaților.

Protestul va continua în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când revendicările vor fi soluționate, au transmis reprezentanții DJS Constanța.

„Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor.

Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153”, transmit reprezentanții DJS Constanța.

Principalele revendicări:

  • stabilirea salariilor de bază ale funcționarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;
  • funcționarii publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.
  • având în vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și marirea schemei de personal.

„Facem precizarea că toate aceste revendicari au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema: Solutionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și Direcțiilor teritoriale de Statistică. Acest memorandum a fost aprobat și semnat de Primul Ministru al României dl. Nicolae-Ionel Ciucă, DAR NU A FOST PUS IN APLICARE.

Solicităm Guvernului României, asumarea acestui Memorandum semnat și aprobat, respectiv punerea lui în aplicare.

Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totală a activitații, până când revendicările noastre vor fi soluționate”, mai transmit aceștia.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233