dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Caz șocant la un spital de Psihiatrie. Trei persoane, între care o femeie din Constanța, au murit și alte 30 au fost intoxicate după ce au mâncat pomană de la o mănăstire

NAȚIONAL. Caz șocant la un spital de Psihiatrie. Trei persoane, între care o femeie din Constanța, au murit și alte 30 au fost intoxicate după ce au mâncat pomană de la o mănăstire
23 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Caz șocant la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Trei pacienți au murit, unul este în comă și alți 29 au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară după ce au mâncat pește adus de pomană de o mănăstire. Victimele sunt doi bărbați și o femeie, internați de peste 20 de ani.

Marţi, cei 140 de pacienţi internaţi la spitalul psihiatric din Murgeni au primit de la o mănăstire aflată la 70 de kilometri distanţă, mai multe preparate din peşte. Peste noapte, zeci de persoane au început să se simtă rău, acuzând simptome de gastroenterocolită, iar angajaţii spitalului au solicitat ajutorul medicilor, notează obserbatornews.ro.

„Au fost identificaţi alţi 29 de pacienţi conştienţi, care prezentau simptomatologie specifică, urmând a fi transferaţi la CPU Barlad, respectiv Unitatea de primiri urgențe din cadrul spitalului județean de urgență Vaslui”, au declarat reprezentanții SAJ Vaslui pentru sursa citată.

Conducerea Spitalului Murgeni crede că bolnavii ar fi avut de suferit după ce au luat marţi masa de prânz. „Noi credem că situaţia s-a produs în urma servirii mesei de prânz din cursul zilei de ieri. Avem un total de aproximativ 140 de pacienţi care au mâncat. Avem trei pacienţi decedaţi în cursul zilei de astăzi, cu simptomatologie diareică, urmată de vărsături şi stop cardiorespirator şi un alt pacient transferat azi la Spitalul Bârlad. Pe lângă aceştia, mai sunt 10 pacienţi cu scaune diareice, pe care intenţionăm să-i trimitem la Spitalul Bârlad. Au fost prelevate probe şi aşteptăm rezultatele în cursul zilei de joi", a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp.

Mâncarea de pește a fost adusă de la Mănăstirea Florești, iar starețul acesteia, Ariton Iezechiel, spune că toți cei de la mănăstirea au mâncat aceleași preparate și nimeni nu a avut nimic.

„M-a sunat directorul spitalului, domnul Carp și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncare pe care am dus-o ieri acolo am mâncat-o și noi la Mânăstire și nu avem nimic. De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum ieri a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii, potrivit stirileportv.ro.

Ministerul Sănătăţii a organizat o celulă de criză pentru transferul pacienţilor la spital.

„Ministerul Sănătății a organizat imediat după informare o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iași. Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice”, a transmis Ministerul Sănătății.

Cine sunt cele trei persoane care și-au pierdut viața

Potrivit observatornews.ro, victimele sunt doi bărbați și o femeie, internați de peste 20 de ani. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani din satul Ghermănești, internat la Murgeni din 1993. A doua victimă este un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Bârlad, internat din 2000. A treia persoană decedată este o femeie în vârstă de 54 de ani, din Constanța, internată la Spitalul de Psihiatrie Murgeni din 2008, care provenea dintr-o familie de muzicieni.

Angajații DSP au stat aproape opt ore la spitalul din Murgeni, au luat probe de la o salată de icre pe care au consumat-o, de la preparatele din pește aduse de la mănăstire, dar și de la niște conserve cu pește. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar Ministerul Sănătății cere verificări suplimentare la Murgeni pentru a vedea cum a fost posibilă această situație.


Sursă foto: vremeanoua.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233