CONSTANȚA. Mai multe persoane ar fi comercializat droguri de mare risc cu sume cuprinse între 200 și 1.500 de lei pentru o doză - au fost reținute. GALERIE FOTO
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive și punerea la dispoziție, cu știință, a unei locuințe, pentru consumul ilicit de droguri.
În perioada iunie - octombrie 2023, șase bănuiți ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), către consumatori, din municipiul Constanța, pentru sume între 200 și 1.500 de lei.
Totodată, în sarcina unuia dintre ei, s-a reținut și faptul că, împreună cu o femeie, cercetată în cauză, ar fi deținut, în vederea comercializării, aproximativ 1.150 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), cantitate descoperită și ridicată pe parcursul perchezițiilor domiciliare efectuate.
Totodată, același bănuit, în perioada octombrie - noiembrie 2023, ar fi pus la dispoziție apartamentul în care locuia, pentru consumul de droguri.
La datele de 15 și 16 noiembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea față de cinci persoane bănuite.
În cursul zilei de 16 noiembrie 2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a patru dintre cei reținuți și cu măsura arestului la domiciliu, față de a cincea persoană.
De asemenea, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au solicitat arestarea preventivă în lipsă, a două persoane, care se sustrag urmăririi penale.
La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis propunerile formulate.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Sursă foto: IPJ Constanța