dobroge.tv

Live

JUDEȚUL CONSTANȚA. Un bărbat a scăpat ca prin minune după ce mașina sa a fost lovită de tren și târâtă zeci de metri: pompierii s-au chinuit mai bine de o oră pentru a-l scoate dintre fiare. GALERIE FOTO/VIDEO

16 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină joi, 16 noiembrie, în jurul orei 08.00, între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

Potrivit primelor informații, o mașină a fost lovită de tren iar, în urma impactului, șoferul a rămas încarcerat. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, conștient și cooperant.

La fața locului intervine o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD B, o autoplatformă și o autoscară, un echipaj SAJ B2 și un echipaj SAJ C2.

În aceste momente pompierii lucrează pentru descarcerarea bărbatului.

Traficul rutier a fost blocat pe banda 1.

Intervenția este în desfășurare.

UPDATE. Potrivit reprezentanților SAJ Constanța, bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral și a fost transportat la spital.

„În cursul dimineții s-a primit un apel prin serviciul 112 pentru un accident feroviar între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. La locul solicitării s-au deplasat două ambulanțe SAJ și o ambulanță SMURD. A fost găsită o victimă încarcerată, conștientă, care prezenta un traumatism cranian. Victima a fost transportată de echipajul SAJ C2 la Spitalul Județean”, a declarat medicul Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. 

Ce spun pompierii

În această dimineață, pompierii militari constănțeni au fost anunțați prin apel la numărul unic de urgență 112, de producerea unui accident rutier pe DN2A intersecție cu DJ228.

La fața locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoplatformă, autoscara de salvare la înălțime, un echipaj SMURD și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța.

Sosiți la locul intervenției, colegii au constatat că este vorba despre un accident produs între un autoturism și un tren. Șoferul din autoturism era încarcerat, fiind conștient, cooperant. Colegii au început să lucreze pentru extragerea acestuia, intervenția fiind una dificilă din cauza faptului că accesul la persoana încarcerată a fost posibil doar cu ajutorul autoscării, pentru calarea acesteia fiind nevoie de blocarea circulației pe o bandă de mers. S-a lucrat la o înălțime de 9 metri, într-un spațiu limit, fără loc suficient de manevre, fiind astfel îngreunată operațiunea de salvare.

Din fericire, victima a fost extrasă în siguranță, conștientă. Cooperantă și transportată la Spitalul Județean Constanța.

Conductorul trenului de marfă a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD în urma unui atac de panică, însă a refuzat transportul la spital.

Pompierii militari au asigurat și măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Ce spun reprezentanții CFR

Accidentul rutier din județul Constanța s-a produs în jurul orei 7.20, între stațiile Nazarcea și Năvodari, la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, de la km 21+900.

Accidentul rutier a fost imediat anunțat la numarul de urgențe 112 pentru intervenția reprezentanților ISU.

Menționez faptul că trenul implicat în accidentul rutier este un tren privat de marfă.

Pe linia de cale ferată respectivă circulă doar garnituri de marfă, context în care traficul feroviar de călatori pe raza județului Constanța nu este afectat.


Sursă foto/video: ISU Dobrogea

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233