dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Un polițist a fost înjunghiat de un adolescent cu probleme psihice. Sindicatul Europol cere dotarea oamenilor legii cu dispozitive cu electroșocuri

NAȚIONAL. Un polițist a fost înjunghiat de un adolescent cu probleme psihice. Sindicatul Europol cere dotarea oamenilor legii cu dispozitive cu electroșocuri
07 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un polițist a fost înjunghiat în piept de un adolescent în vârstă de 14 ani. Incidentul s-a produs în comuna Berceni din județul Iflov.

Se pare că adolescentul era cunoscut cu probleme psihice, iar părinții au fost cei care au sunat la 112 după ce minorul ar fi refuzat să își ia medicamentele și devenise extrem de agresiv. Ei au cerut ajutor pentru a-l duce la un spital de specialitate. Agentul a intrat în casă, pentru a-l calma, însă băiatul l-a atacat cu un cuțit.

„La data de 6 noiembrie, în jurul orei 21:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un membru al unei familii, din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor, care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate. La fața s-au deplasat polițiști din cadrul orașului Popești Leordeni, iar la momentele desfășurării intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minorul în cauză”, transmit autoritățile.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a acordat primele îngrijiri polițistului rănit, urmând ca acesta să fie transportat la o unitate spitalicească din București, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

Agresorul a fost imobilizat și se află în custodia polițiștilor, urmând să se procedeze conform actelor normative în vigoare.

Sindicatul acuză șeful Poliției Capitalei că, „din directiva celor de mai ‹‹sus››”, refuză să îi doteze pe polițiști cu dispozitive cu electroșocuri donate de Europol luna trecută.

„Poliţiştii au intervenit la un caz semnalat prin 112. Patrula a fost solicitată pe raza com. Berceni, aparent pentru un scandal în familie. După ce au ajuns la faţa locului, un adolescent a luat un cuţit şi l-a înfipt în pieptul unuia dintre poliţişti”, arată sindicaliştii.

Aceştia spun că, la nivelul Poliţiei Capitalei, sindicatul a pus la dispoziţie în urmă cu o lună, gratuit, 40 de dispozitive cu electroşocuri.

„Cu toate acestea, deşi 20 dintre ele deja pot fi folosite de poliţiştii din stradă, şeful Poliţiei Capitalei, din directiva celor de mai «sus», refuză să îi doteze pe poliţişti cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din poliţişti ar fi avut un dispozitiv cu electroşocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viaţa în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni şi în Bucureşti, iar poliţiştii nu se vor putea apăra pentru că incompetenţa managerială este la ordinea zilei în Poliţia Română”, susţin reprezentanţii Sindicatului.


Sursă foto: digi24.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233