dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. „Vrem dreptate pentru Dani”. Sute de tineri s-au rugat pentru sănătatea unui campion național la box care ar fi fost bătut și aruncat pe scări. VIDEO

NAȚIONAL. „Vrem dreptate pentru Dani”. Sute de tineri s-au rugat pentru sănătatea unui campion național la box care ar fi fost bătut și aruncat pe scări. VIDEO
23 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Peste 200 de tineri s-au adunat duminică seara în apropiere de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița să se roage pentru sănătatea luI Dani Borgovan. Tânărul se zbate între viață și moarte după ce ar fi fost bătut și aruncat pe scări.

Potrivit observatornews.ro, Daniel Borgovan s-ar fi certat vineri seara cu iubita cu care locuia într-un apartament din Bistrița. De teamă, femeia de 32 de ani ar fi sunat după ajutor. Unul sau mai mulți bărbați au venit la locuință iar scandalul s-a mutat în casa scării. După lovituri și îmbrânceli, Daniel s-a rostogolit pe scări de la etajul patru până la etajul 3.

„Dani a mers acasă de la sala de sport unde este asociat cu un prieten și, după antrenament, ea i-a trimis mesaj să cumpere ceva pentru copil. El a mers, a cumpărat și a venit acasă imediat. Nu știu ce s-a întâmplat acolo. Ea și-a închis telefonul, nu a mai răspuns la nimeni până a doua zi la ora 12.00 și atunci i-a zis soțului meu că Dani a venit în stare de ebrietate și că a vrut să arunce copilul pe geam. Dar eu nu cred așa ceva pentru că știu sigur că ea nu și-a dorit copilul pe care îl are. Eu și Dani nu am lăsat-o să avorteze. Dani era trup și suflet pentru copilul ăla. Ea nu a sunat la Poliție, ci și-a chemat ajutoare: pe prietena ei, pe prietenul prietenei ei, care, la rândul lui a mai chemat alți doi care să vină să-l ajute că s-ar temut de Dani. S-au încăierat, au ieșit pe casa scării. Din câte am înțeles, există dovezi că sunt leziuni nu numai din căzătură, ci și lovituri de mână de om. Copilul meu a ajuns la spital în stare foarte critică. Nu știu dacă are șanse de supraviețuire. Aș vrea să i se facă dreptate. Pe mine nu m-a anunțat nimeni, am fost ultima care a aflat. Partenera lui nu a fost deloc la spital, nu e deloc interesată de starea lui”, a declarat Mărioara Andreica, mama lui Dani Borgovan, potrivit timponline.ro.

Tânărul este un fost boxer de performanță care în ultima perioadă antrena. A fost campion național și a participat la numeroase competiții internaționale.

Duminică seară, zeci de oameni s-au strâns în fața spitalului din Bistrița ca să se roage pentru Daniel și să își arate susținerea pentru familia acestuia. Preotul Nicolae Feier s-a rugat împreună cu cei care s-au adunat în fața Spitalului Clinic de Urgență Bistrița și a rostit împreună cu ei Tatăl Nostru.

Întăriți-vă în credință pentru că Dumnezeu este izvor de viață! Voi sunteți foarte credincioși. E o mândrie pentru Bistrița ce ați făcut voi astăzi, o foarte mare mândrie. De la Revoluție nu am mai văzut să se adune atâția tineri pentru o cauză nobilă, iar cauza nobilă este viața noastră. Ca un om mai în vârstă vreau să vă învăț ceva: băgați de seamă că Dumnezeu nu i-a promis niciunuia dintre dintre noi ziua de mâine și dacă ne-o dă, ne-o dă ca dar. Și s-ar cam cuveni, de fiecare dată, să-i mulțumim Dăruitorului. Vă rog frumos când ieși din casă, faceți-vă semnul crucii și ziceți: Doamne, ajută-mi! Și dacă vi-i rușine să vă faceți cruce, măcar cu limba, să nu vă vadă nimeni, și ziceți: Doamne ajută-mi! Când ajungeți acasă, promovați aceste rugăciuni care sunt scurte și la obiect. Nu are vreme cel rău să-ți ia mintea de la rugăciune când zici Doamne ajută-mi! sau Doamne, îți mulțumesc că ne-ai dat și ziua de astăzi!”, a spus preotul Nicolae Feier, potrivit timponline.ro.

Ce spun polițiștii

În urma evenimentului sesizat la data de 20 octombrie, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

La primirea sesizării prin SNUAU 112, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au deplasat la locul evenimentului, unde au luat măsuri de identificare a persoanelor prezente. La locul evenimentului a fost ulterior direcționată grupă operativă din cadrul Poliției municipiului Bistrița în vederea demarării cu celeritate a cercetării locului faptei.

Polițiștii au dispus de îndată audierea tuturor persoanelor implicate în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul.

Cu privire la cele constatate până în acest moment operativ, polițiștii au deschis un dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie și cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

În cadrul dosarului penal polițiștii au dispus efectuarea de constatări medico-legale de către Serviciul de Medicină Legală Bistrița-Năsăud și ridicarea de documente medicale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul dosarului penal, fiind demarate toate activitățile necesare stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului cât și a participației penale.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud asigură opinia publică cu privire la faptul că sunt angrenate toate resursele necesare în vederea aflării adevărului și tragerii la răspundere penală a persoanelor care s-ar face vinovate de comiterea unei infracțiuni”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.


Sursă foto/video: timponline.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233