dobroge.tv

Live

Alertă la Căminul de Bătrâni din Eforie Sud: mai mulți bătrâni au fost intoxicați cu soluție împotriva acarienilor

Alertă la Căminul de Bătrâni din Eforie Sud: mai mulți bătrâni au fost intoxicați cu soluție împotriva acarienilor
21 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în noaptea de vineri spre sâmbătă, 21 octombrie, la Căminul de Bătrâni din Eforie Sud de pe strada Mihai Viteazu.

Potrivit primelor informații, șapte persoane au fost intoxicate cu soluție împotriva acarienilor. Cinci dintre acestea au fost transportate la spital. Alte 20 de persoane au fost evacuate.

La fața locului intervin două autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple, două echipaje SMURD și șapte echipaje SAJ.

Intervenția este în desfășurare.

UPDATE. Potrivit pompierilor, întreaga clădire a fost evacuată, iar în urma măsurătorilor efecuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat substanțe periculoase.

UPDATE. Beneficiarii se reîntorc în camere, cu sprijinul echipajelor de intervenție și al personalului centrului de îngrijire. Bilanț final: 6 beneficiari la spital, 38 reîntorși în camere.

Ce spun polițiștii

La data de 20 octombrie, în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Eforie au fost sesizați cu privire la fapul că mai multe persoane dintr-un cămin de bătrâni acuză o stare de rău.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat 6 persoane, care au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital.

S-a procedat la evacuarea celor 38 de persoane aflate în căminul de bătrâni. După efectuarea verificărilor de specialitate, s-a constatat că nu există pericol iminent, astfel că acestea au fost reintroduse în imobil.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Sursă foto: ISU Dobrogea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233