dobroge.tv

Live

Armata israeliană a declarat stare de război după atacul cu rachete din Gaza: 40 de persoane au murit și peste 700 au fost rănite - sute de români, în Israel. Ciolacu: „Căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă”

Armata israeliană a declarat stare de război după atacul cu rachete din Gaza: 40 de persoane au murit și peste 700 au fost rănite - sute de români, în Israel. Ciolacu: „Căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă”
07 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

UPDATE. Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi 740 rănite de la începutul atacului masiv al grupării teroriste Hamas, potrivit ultimului bilanț.

Peste 2.500 de rachete au fost lansate sâmbătă dimineață dinspre Fâșia Gaza spre orașele din Israel. Armata israeliană a declarat „stare pentru război”. 22 oameni au fost uciși și peste 500 răniți, potrivit unui ultim bilanț anunțat de autoritățile de la Tel Aviv.

Forţele de apărare israeliene declară starea de alertă pentru război. Ministrul Apărării din Israel anunţă au lansat operaţiunea „Iron Swords” ca răspuns la atacul surpriză al Hamas asupra Israelului. Şefii opoziţiei din Israel fac apel la un front unit pe fondul atacului masiv în curs de desfăşurare al Hamas.

Purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că peste 2.200 de rachete au fost lansate asupra Israelului începând cu ora 6:30 a.m.

Cel puțin 22 de israelieni au fost uciși după atacul fără precedent al palestinienilor. Alţi peste 550 de oameni au fost răniţi.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul este în război cu militanții Hamas care conduc Fâșia Gaza. „Suntem în război şi vom câştiga!”, afirmă premierul într-un mesaj adresat israelienilor.

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat, într-o postare pe rețelele de socializare, că au atacat până acum 17 baze militare şi patru sedii operaţionale Hamas. BBC nu a verificat declaraţia, însă IDF a afirmat că a început atacurile asupra ţintelor din Gaza, ca răspuns la bombardamentele cu rachete trimise de gruparea Hamas.

Autoritățile din România condamnă atacurile

„România condamnă ferm atacurile cu rachete din această dimineaţă împotriva Israelului. Suntem pe deplin solidari cu Israelul în aceste momente teribile. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor şi către cei care sunt atacaţi”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis.

„Veşti groaznice vin din Israel în această dimineaţă. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul şi condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanţe familiilor şi cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”, a transmis premierul României, Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Sunt în jur de 790 de români în acest moment pelerini în Israel şi căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, că aproximativ 800 de români, pelerini, sunt în prezent în Israel şi se caută varoante pentru ca aceştia să ajungă acasă în siguranţă.

Sunt în jur de 790 de români în acest moment pelerini şi împreună cu doamna ministru de Externe căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine ştiţi, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din din Israel. S-a dat o avertizare de stare de război. Vedem cum evoluează lucrurile”, a declarat, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, „nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict”.

Sunt vreo şapte localităţi unde forţele Hamas au înaintat. Vom vedea dinamica în perioada următoare. În acest moment se ocupă Ministerul de Externe”, a mai declarat premierul.


Sursă foto: Twitter

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233