dobroge.tv

Live

FILMUL TRAGEDIEI DE LA CREVEDIA. Mai multe explozii uriașe urmate de incendiu, la o stație GPL: o persoană a murit și alte 57 au ajuns la spital - 43 de pompieri, polițiști și jandarmi răniți. VIDEO

FILMUL TRAGEDIEI DE LA CREVEDIA. Mai multe explozii uriașe urmate de incendiu, la o stație GPL: o persoană a murit și alte 57 au ajuns la spital - 43 de pompieri, polițiști și jandarmi răniți. VIDEO
27 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Mai multe explozii puternice au avut loc seara trecută la o stație GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmbovița. Deflagrațiile au fost urmate de incendiu. Pompierii au fost alertați după prima explozie, iar în timpul intervenției acestora, a avut loc o a doua explozie. Cel puțin o persoană a murit și alte 57 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate. Dintre răniți, 43 sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă. România a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor.

Prima explozie

În jurul orei 19.00, a avut loc prima explozie la stația GPL din Crevedia. Inițial au fost alocate patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, trei ambulanțe SMURD, șapte ambulanțe SAJ, iar ulterior, în sprijin au fost trimise 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, o autospecială de intervenție la înălțime și o autospecială CBRN, dar și elicopterul SMURD.

@cristiann.boro #explozieCrevedia #exploziegplCrevedia #protv #antena1 #explozie ♬ sunet original - Cristiann.boro????

A fost emis un mesaj Ro-Alert

ISU Dâmbovița a transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert după explozia de la stația GPL din Crevedia. „Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți. Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare pe o rază de 300 de metri”, transmite ISU Dâmbovița. Efectivele de la fața locului au fost suplimentate.

A doua explozie

O a doua explozie a avut loc în jurul orei 21.00, în timpul intervenției pompierilor. 26 de pompieri care interveneau la fața locului au suferit arsuri - majoritatea la nivelul feței, dar și la nivelul membrelor. Unul dintre ei a necesitat intubație la fața locului.

@remusdobrin

A doua explozie la crevedia ????

♬ sunet original - Remus Dobrin

Victimele au început să fie duse la spitale din Capitală. La Spitalul de Urgență Floreasca a fost activat Planul Alb, ceea ce înseamnă că numărul personalului medical a fos suplimentat pentru a prelua răniții cu arsuri grave.

Celula de criză

Într-o declarație acordată Digi24, premierul Marcel Ciolacu a confirmat că ia parte la celula de criză de la MAI și a anunțat că Guvernul ia în calcul activarea Mecanismului de protecție civilă al UE.

Trebuie să existe o comanda unică la MAI pentru a gestiona situația. Luăm în calcul să activăm Mecanismul European de Protecție Civilă. Trebuie prima data stabilizați pacienții”, a spus Ciolacu.

Doi salvatori, grav răniţi, au fost transferaţi deja în străinătate. Vorbim despre doi pompieri care au ajuns la Bruxelles. Alţi doi urmează să ajungă la Milano în această dimineaţă.

Guvernul a pus la dispoziție o linie verde: 0212069397 / 0212069398 - sunt numerele de telefon puse la dispoziție de autorități pentru victimele și familiile victimelor.

Răniții, transferați la spitale din Europa

Primii doi pacienți care au beneficiat de Mecanismul European de Protecţie Civilă sunt doi pompieri internați la Spitalul de Urgenta Floreasca. fiecare are arsuri pe aproximativ 50-60% din suprafața corpului. Ei au fost primiți la tratament la Spitalul militar din Bruxelles.

Potrivit MApN, cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 08.00 cu destinația Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri. Astfel, aceștia ar urma să fie îngrijiți de specialiștii grupului San Donato-San Rafaele din Milano.

Până acum am transferat patru victime pe calea aerului cu două avioane militare, doi pompieri în stare critică la Bruxelles și alte două persoane civile la Milano. Astăzi va fi cel puțin încă un transfer. Și primim de la spitale rapoartele medicale și pe baza lor deja avem locuri care ni s-au asigurat de diferite țări. Da, vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie și mâine, depinde ce decid medicii care tratează pacienții”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că țările care pun la dispoziție paturi sunt Belgia, Italia, Austria, „acum avem prin mecanism locuri oferite de Norvegia, Germania și de Bulgaria chiar”.

Bilanțul unei tragedii

În această dimineață, în jurul orai 07.00, Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis un nou bilanț al victimelor:

La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

- 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

- 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

La momentul raportării (ora 2:00), 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate”.

Primele ipoteze

În parcarea stației din Crevedia s-ar fi aflat, la momentul primei deflagrații, 6 cisterne de GPL, fiecare cu circa 10.000 de litri de gaz-petrol lichefiat.

Incidentul s-ar fi petrecut în momentul când angajații încercau să transfere GPL dintr-o cisternă în alta, potrivit unor surse de la fața locului citate de Digi24.ro.

După prima explozie, pompierii care au venit la fața locului să stingă incendiul nu ar fi știut dacă mai sunt sau nu cisterne pline cu GPL în curtea unității. Trei dintre pompieri sunt în stare gravă la spital.

Potrivit altor surse citate de Observator News, totul s-ar fi petrecut din cauza unui angajat care alimenta butelia GPL cu ţigara în mână, iar furtunul s-ar fi spart.


Sursă foto: captură video Info Sud-Est

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233