dobroge.tv

Live

TRAGEDIA DE LA 2 MAI. Șoferul de 19 ani a fost oprit în trafic cu câteva ore înainte de accident: în mașina sa au fost găsite droguri, însă a fost lăsat să plece

21 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Șeful IPJ Constanța a declarat luni că tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai soldat cu decesul a două persoane și cu rănirea altor trei fusese oprit în trafic cu câteva ore înainte de evenimentul rutier și în autoturism au foist găsite droguri, care erau însă diferite de cele care ar fi fost consumate de băiat, conform datelor indicate de aparatul DRUG-test.

Șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă, a anunțat că tânărul de 19 ani care a provocat accidentul din 2 Mai, soldat cu doi morți, fusese oprit în trafic cu câteva ore înainte de evenimentul rutier după un apel la 112 care semnala că acesta mergea haotic.

În mașina sa, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm a găsit substanțe interzise, diferite de cele indicate de aparatul drug-test că ar fi fost consumate de băiat. Tânărul a fost dus la sediul Poliției din Vama Veche și a fost testat doar pentru consum de alcool, iar rezultatul a fost negativ.

Adrian Glugă a anunțat cercetarea disciplinară a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a se stabili dacă aceștia au greșit că nu l-au testat pe tânăr și pentru consum de droguri.

Filmul evenimentelor

Tânărul a sosit în municipiul Constanța împreună cu tatăl său pe data de 17 august, iar o zi mai târziu a fost oprit în trafic, în municipiul Constanța, în cadrul unei acțiuni preventive, și i s-a atras atenția la respectarea normelor rutier.

CITEȘTE ȘI: FILMUL TRAGEDIEI DE LA 2 MAI. Opt tineri spulberați de un șofer începător și drogat, care a fugit de la locul accidentului: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă - doi tineri au murit și alți trei au ajuns la spital

Adrian Glugă a precizat că în data de 19 august, în jurul orei 00.40, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că pe DN 39, între Vama Veche și 2 Mai, un autoturism ar circula haotic, încălcând regulile rutiere. Mașina respectivă a fost depistată de o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm, în jurul orei 02.40 în timp ce circula în Vama Veche, iar în autoturism se mai aflau alte două persoane.

Adrian Glugă a menționat că în urma controlului, în mașină au fost găsite, într-un pachet de țigări, o țigară tip joint și o folie pe care scria Bromazepam și care conținea patru pastile. Acestea au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța pentru continuarea cercetărilor.

Tânărul respectiv a fost dus apoi la sediul Poliției Vama Veche.

CITEȘTE ȘI: Cine este șoferul care a spulberat cu mașina un grup de tineri și a fugit: era drogat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină - doi tineri au murit și alți 3 au ajuns la spital

Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero, fiind prezent în sediul acelui birou de poliție până la 4.30. Din datele transmise de către polițiștii care au efectuat verificările la acel moment conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. După ce a părăsit sediul de poliție, șoferul a mers la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. În jurul orei 5.25 a avut loc accidentul în urma căruia două persoane au decedat și trei au fost rănite.

Pentru că nu a fost testat cu aparatul drug-test, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există sau nu există vreo abatere din punct de vedere disciplinar. În cadrul cercetărilor au fost depistate alte nouă persoane la locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise și care sunt cercetate acum. Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite față de cele indicate de către aparatul drug-test în urma testării la acel moment”, a explicat șeful IPJ Constanța.

Reamintim că în sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.20, cadrele medicale au fost solicitate să intervină la ieșirea din localitatea 2 Mai, acolo unde o mașină a lovit un grup de opt pietoni. Din păcate, doi tineri, o femeie de 20 de ani și un bărbat de 21 de ani au murit. Alți trei tineri, o femeie și doi bărbați, de aproximativ 20 de ani au fost transportați la Spitalul Municipal Mangalia, iar ceilalți trei tineri au refuzat transportul la spital -- detalii aici: Tragedie la ieșirea din 2 Mai! Doi tineri au murit și mai mulți au fost răniți după ce un șofer de 19 ani i-a spulberat cu mașina: era drogat și a fugit de la locul accidentului

Șoferul a fugit de la locul accidentului, fiind găsit ulterior de oamenii legii în Vama Veche. Testat cu aparatul drogtest, șoferul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

CITEȘTE ȘI: „Își dorea o mașină, i-am luat loc de veci”. Tatăl Robertei Maria, tânăra care și-a pierdut viața în accidentul de la 2 Mai, vrea ca șoferul vinovat să plătească: „Să sufere cum suferim noi”. VIDEO

În fața anchetatorilor, tânărul a declarat că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă. El a fost dus la Spitalul Municipal Mangalia pentru prelevarea de mostre biologice. Dacă și acestea confirmă că era drogat, în cazul lui se va aplica „Legea Anastasia”, care prevede că șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale nu mai scapă de închisoare. Până atunci, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise -- detalii aici: TRAGEDIA DE LA 2 MAI. Tânărul drogat care a spulberat cu mașina un grup de tineri și a fugit de la locul accidentului a fost arestat preventiv


Sursă foto: Viața Dobrogei / Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233