dobroge.tv

Live

Filmul tragediei din Mamaia. Trei bărbați s-au înecat încercând să salveze o adolescentă de 16 ani luată de curenți: au fost resuscitați zeci de minute sub privirile îngrozite ale familiilor

Filmul tragediei din Mamaia. Trei bărbați s-au înecat încercând să salveze o adolescentă de 16 ani luată de curenți: au fost resuscitați zeci de minute sub privirile îngrozite ale familiilor
15 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Zi neagră pe litoralul românesc. Patru persoane și-au pierdut viața ieri, în valurile mării. Un alt tânăr s-a înecat noaptea trecută, în Costinești, iar corpul său a fost adus la mal astăzi, 15 august, fiind constatat decesul. În stațiunea Mamaia, trei bărbați au murit încercând să salveze o adolescentă de 16 ani care a fost luată de curenți.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Tragedie pe o plajă din stațiunea Mamaia. Trei persoane au murit înecate, iar alte două au ajuns la spital: oamenii au format un lanț uman pentru a-i scoate din mare

Pe plaja Victoria din Mamaia era arborat steagul galben, ceea ce înseamnă că scăldatul era permis doar pentru înotătorii experimentați. Cu toate acestea, oamenii s-au aventurat în valurile mării. Printre aceștia se afla și o adolescentă de 16 ani care a fost dusă în larg de curenți. Trei bărbați au sărit în ajutorul ei, însă nu au mai putut ieși nici ei la mal.

A fost o mobilizare impresionantă de forțe pe plajă. Oamenii au format un lanț uman pentru a ajunge la ei. Salvamarii au pornit cu skijet-urile în ajutorul lor, iar la fața locului au ajuns și mai multe echipaje din cadrul ISU Constanța.

La fața locului au fost alocate de îndată mai multe resurse: două echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, elicopterul SMURD și șenilata de la punctul de prim ajutor din Mamaia. La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind una destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării care era foarte agitată”, a transmis ieri Anamaria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.

Fata de 16 ani a fost scoasă din apă, resuscitată și transportată la spital. Ulterior, și celelalte trei persoane au fost scoase din valuri, fiind inconștiente. Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, chiar pe plajă, sub privirile îngrozite ale familiilor și turiștilor care au fost martori ai evenimentului. Din nefericire, cei trei bărbați au fost declarați decedați. Este vorba despre trei turiști din Dâmboviţa, Calărași și Argeș.

Ce spun pompierii

În dimineața de luni, 14 august, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia, la cinci persoane care se aflau în pericol de înec. La fața locului au fost alocate de îndată mai multe resurse: două echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, elicopterul SMURD și șenilata de la punctul de prim ajutor din Mamaia.

La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind una destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării care era foarte agitată. Sosiți la fața locului, pompierii au reușit să recupereze cu ajutorul salvamarilor și a operatorilor privați cu skijet-urile două persoane conștiente din mare, care au fost ulterior transportate la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale amănunțite.

De asemenea, au fost recuperate și celelalte trei persoane din mare, cărora li s-a aplicat protocolul de resuscitare de către pompieri. Din nefericire, toate cele trei persoane au fost ulterior declarate decedate.

Facem precizarea faptului că timpul de răspuns a fost unul foarte scurt datorită punctului de prim ajutor din Mamaia, care a fost operaționalizat începând cu data de 30 iunie, alături de toate celelalte puncte de lucru din timpul sezonului estival.

Ce spun polițiștii

La data de 14 august, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că 4 persoane se află în pericol de înec, în apă mării. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

Cele 4 persoane au fost scoase la mal, de scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Trei bărbați, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarați decedați.

O minora de 16 ani a fost resuscitată și transportată la spital.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233