dobroge.tv

Live

Amenzi și dosar penal în urma scandalului din Satul de Vacanță: comisarii ANPC au fost loviți cu tăvi și mâncare și înjurați în urma unui control

Amenzi și dosar penal în urma scandalului din Satul de Vacanță: comisarii ANPC au fost loviți cu tăvi și mâncare și înjurați în urma unui control
05 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au controlat, vineri seara, mai mulți comercianți din Satul de Vacanță. Mai mulți operatori economici au fost închiși temporar în urma unor nereguli constatate de comisari. Nemulțumiți de decizie, aceștia au aruncat cu mâncare, scaune și tăvi în inspectori și le-au adresat injurii.

CITEȘTE ȘI: Controale ale ANPC în Satul de Vacanță: mai mulți operatori economici au fost închiși - a intervenit Poliția. VIDEO

La control a participat și Horia Constantinescu, președintele ANPC. El a transmis că în unitățile verificare se gătea pe trotuar, iar alimentele nu erau ţinute la temperatura potrivită. Mai mulți operatori economici au fost închiși temporar în urma unor nereguli constatate de comisari. Inspectorii au transmis că în cazul unor operatori economici, este a patra oară când sunt închiși temporar în acest sezon estival. Potrivit președintelui ANPC, spiritele s-au încins, iar operatorii economici verificați au început să arunce cu mâncare, scaune și tăvi în inspectori și să le adreseze injurii.

„Spiritele s-au inflamat în momentul în care angajaţii unora dintre locaţiile oprite din nou temporar, repet, pentru a patra oară constatăm că există un întreg bâlci în Satul de Vacanţă, angajaţii acestor locaţii s-au amestecat prin mulţime şi au început să ne înjure, să arunce cu mâncare în noi şi în felul ăsta au angrenat şi opinia publică în tot ceea ce a urmat. Vom continua acţiunile, rămânem fermi pe poziţia de a nu permite alimentaţie publică direct pe trotuar, cu toate că se pare că alte instituţii continuă să avizeze ceea ce noi oprim. Va trebui cu siguranţă, la un moment dat, lămurită întreaga situaţie. Atât timp cât, în lumina unora, pentru a putea găti nu trebuie să ai nicio altă condiţie, ci doar să începi să ţipi şi să urli, cu siguranţă, în cazul nostru, măsurile vor rămâne ferme, chit că le vom mai scrie de câteva ori. La un moment dat, lucrurile se vor înţelege în maniera în care trebuie”, a transmis Horia Constantinescu.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de Poliție pentru a calma spiritele. Potrivit IPJ Constanța, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. De asemenea, cinci persoane au fost sancționate contravențional.

„La data de 4 august, în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în Satul de Vacanță din municipiul Constanța, are loc un conflict. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că angajatul unei instituții de stat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi efectuat un control la operatorii economici din Satul de Vacanță. Cu această ocazie, mai multe persoane ar fi efectuat acte de scandal. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. De asemenea, cinci persoane au fost sancționate contravențional, în baza Legii 61/1991”, transmite IPJ Constanța.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233