dobroge.tv

Live

Accident cumplit pe „Drumul Morții”. Părintele Tănăsache Costea s-a stins din viață: „Criminalul drum al Moldovei a ucis iar un suflet mare”

Accident cumplit pe „Drumul Morții”. Părintele Tănăsache Costea s-a stins din viață: „Criminalul drum al Moldovei a ucis iar un suflet mare”
12 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Atanasie-Tănăsache Costea, unul din cei mai iubiți și cunoscuți preoți din România a murit, ieri, 11 iulie, în urma unui accident cumplit pe DN2-E85, cunoscut sub numele de „Drumul Morții”. Părintele avea 66 de ani, era căsătorit și avea cinci copii.

Tragedia a avut loc pe DN2-E85 pe traseul dintre Buzău și București. Oamenii legii au stabilit că autoturismul condus de părintele profesor Atanasie-Tănăsache Costea a intrat pe contrasens și s-a izbit violent cu un camion cisternă. Impactul a fost devastator, iar vehiculul a fost complet distrus.

La faţa locului au ajuns echipajele de pompieri de la ISU Ialomița şi un elicopter SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici părintele profesor Atanasie-Tănăsache Costea nu a mai putut fi salvat.

Mare de lacrimi după moartea preotului

Moartea părintelui a venit ca un trăsnet peste familie, dar și peste cei pe care i-a îndrumat sau învățat de-a lungul vieții. Pe rețelele de socializare curg mesaje de condoleanțe.

„În această dimineață, a trecut la Domnul un minunat mărturisitor al credintei noastre ortodoxe- Părintele Atanasie-Tănăsache Costea! Tată a cinci băieți , soț minunat, duhovnic plin de Har, slujește de-acum în împărăția lui Dumnezeu!Dragul nostru părinte! Îți mulțumim pentru că ai inspirat generatii întregi de teologi și nu numai cu modul în care sfinția ta ai trăit cu toată inima credința!”

„Părintele Tănăsache, a fost un preot care a lăsat multe urme frumoase in viața mea și in viața multor colegi. Mi-a fost primul duhovnic în facultate și m-a învățat extrem de multe. Un om mereu vesel și optimist. O pildă de iubire și slujire jertfelnică. Dumnezeu să-l odihnească și cu drepții să-l numere. Îi mulțumesc pentru tot! Veșnică pomenire Părintelui Profesor Tănăsache!”

„Criminalul drum al Moldovei... a ucis iar... Un suflet mare.. Părintele profesor Costea Tănăsache ne-a cununat.. Are un fiu monah în Sfântul Munte. Dumnezeu să îl odihnească!”

„Astăzi e zi de întristare pentru mine și soția mea, trecerea către veșnicie a duhovnicului nostru Avva Atanasie Tănăsache Costea aducându-ne lacrimi în ochi și inimi! Un părinte spiritual deosebit, vesel...plini de strălucire, agerime și energie bună erau ochii săi căprui , care mă dojeneau cu bunătate și mă țintuiau cu fermitate când greșeam , iar când îi povesteam lucruri bune scăpărau raze de bucurie pentru mine. nVorba sa era foarte frumoasă energică și înțeleaptă ! Avea multe în gând și dorea să le împărtășească pe toate ! În cântul psaltic, a fost cea mai frumoasă voce și cea mai frumos și corect condusă voce pe care am auzit-o vreodată ! Deosebit de muzical și expresiv cu culori vocale impresionante și o "poză de glas " de o unitate rară in toate registrele pe care le deținea ! Calitatea vocii sale era de o constanță dezarmantă... de la o Liturghie la altă Taină, vocea sa era tot mai strălucitoare si mai frumoasă ! Doamne, frumos OM mi-a fost rânduit Învățător! Slavă, Ție ! Veșnică pomenire Avva Tănăsache! Te-am iubit foarte mult toți șase! Și parcă îl văd pe Serafim mititel, slujind prin casă cu o cădelniță făcută dintr-o jucărie cu cutie muzicală, cântând cât íl ținea gurița: Doamneeee, binecuvântează și pe Părintele Tănăsacheee!”


Sursă foto: observatornews.ro / romaniatv.net

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233