dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. Crima de la Grădina Botanică: ucigașul de 17 ani este elev al unui liceu militar și fiu de polițist - el ar fi fost oprit de polițiștii locali după atac și lăsat să plece

NAȚIONAL. Crima de la Grădina Botanică: ucigașul de 17 ani este elev al unui liceu militar și fiu de polițist - el ar fi fost oprit de polițiștii locali după atac și lăsat să plece
28 iunie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Tânărul de 17 ani care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani, în Grădina Botanică din Craiova și l-a rănit grav pe tânărul care o însoțea pe copilă, este fiu de polițist și elev al unui liceu militar. El a fost reținut de polițiști pentru omor și tentativă de omor.

Tragedia a avut loc ieri, în Grădina Botanică din Craiova. Meliss, o adolescentă de 14 ani și prietenul său se aflau la alergat. Potrivit Observator News, din senin, un alt băiat, în vârstă de 17 ani, se apropie de ei şi o fixează cu privirea pe fată. Prietenul acesteia îl întreabă pe individ de ce se uită atât de insistent. Urmează un schimb de replici, iar tânărul de 20 de ani îl loveşte pe băiatul de 17 de ani. Cel din urmă scoate o macetă şi îl înjunghie fără să stea pe gânduri. Speriată, fata strigă după ajutor, însă atacatorul se năpusteşte şi asupra ei.

CITEȘTE ȘI: Atac sângeros în Grădina Botanică din Craiova. O fată de 14 ani a murit, iar prietenul ei de 19 ani este în stare gravă după ce au fost înjunghiaţi

În încercarea de a-şi salva viaţa, adolescenta de 14 ani fuge din mâinile călăului, aproximativ 100 de metri. Este prinsă din urmă de agresor şi înjunghiată. Loviturile sunt atât de puternice încât fata nu are nici măcar o şansă. Emi, prietenul ei, a fost transportat la Spitalul de urgență din Craiova în stare critică. Avea multiple plăgi penetrante în zona cervicală, abdomen și torace.

Oprit de polițiștii locali și lăsat să plece

Potrivit adevărul.ro, după ce a comis fapta, M.A.F. a plecat calm spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice. Pe o alee chiar s-a întâlnit cu o patrulă de la Poliția Locală, care face ronduri în zonă. A fost întrebat unde merge. Zâmbind, acesta a spus că s-a plimbat și pleacă acasă.

După câteva minute s-a primit apelul la 112. Polițiștii locali au fugit în zona indicată și i-au găsit pe cei doi tineri înjunghiați. Imediat au ajuns la fața locului echipajele de la IPJ Dolj care au început căutările. Tânărul a fost prins în câteva minute. Nu a opus rezistență. Era calm și... zâmbea.

A declarat că nu îi cunoaște pe cei pe care i-a înjunghiat

Aproape toată noaptea a fost audiat elevul de la Liceul Militar din Craiova. Adolescentul a spus că nu-i cunoștea pe cei pe care i-a înjunghiat. Ar fi trecut pe lângă ei și, la un moment dat, băiatul care o însoțea pe fată i-ar fi reproșat că s-a uitat ciudat la prietena lui. A început o ceartă între ei și tânărul i-ar fi dat o palmă, menționează sursa citată.

Ulterior, spun surse judiciare, nu ar mai fi vrut să scrie în declarație tot ceea ce relatase. Apoi a povestit în fața anchetatorilor, cu lux de amănunte, cum l-a măcelărit pe tânărul de 19 ani și cum s-a năpustit și asupra fetei care-l însoțea. „Am crezut că l-am omorât și fata era martor, văzuse totul“, a spus senin M.

M. A. F. este elev la Liceul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova. Este fiul șefului de post din localitatea doljeană Calopăr. Apropiații spun că părinți au investit mult în educația adolescentului pentru a-l putea vedea în uniforma militară. Un copil care, însă, avea deseori devieri de comportament și era agresiv. De fiecare dată, însă, a trecut cu brio examinările psihologice făcute la liceu.

Ce spun reprezentanții Colegiului Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu”

Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” afirmă, referitor la tânărul de 17 ani, elev al unităţii de învăţământ, acuzat că a înjunghiat o fată şi un băiat în Grădina Botanică din Craiova, că acesta, nu a avut abateri disciplinare grave şi că a fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal, scrie news.ro

Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” în anul 2020 şi se afla în vacanţa de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituţia noastră, elevul a avut rezultate bune la învăţătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.

A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfăşurate în cadrul proceselor de selecţie, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învăţământul militar liceal”, a transmis unitatea de învăţământ referitor la elevul implicat în evenimentul din Grădina Botanică din Craiova.

Conducerea instituţiei de învăţământ precizează că va pune la dispoziţia autorităţilor care desfăşoară cercetările penale toate datele şi informaţiile necesare.

„În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Ministerul Apărării Naţionale transmite condoleanţe şi întreaga compasiune familiei îndoliate”, se arată în finalul comunicatului conducerii colegiului.


Sursă foto: digifm.ro / digi24.ro / observatorulph.ro / wowbiz.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233