dobroge.tv

Live

Accident feroviar în Giurgiu: trei persoane au fost rănite după ce două locomotive s-au ciocnit puternic. Unul dintre mecanici era băut

Accident feroviar în Giurgiu: trei persoane au fost rănite după ce două locomotive s-au ciocnit puternic. Unul dintre mecanici era băut
17 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Două locomotive aparţinând unor companii private s-au ciocnit frontal, noaptea trecută, în Giurgiu. Potrivit anchetatorilor, unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accident era băut. Ambii au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar treia persoană implicată a refuzat transportul la spital.

„Doi bărbaţi, în vârstă de 55 şi 58 de ani, au ajuns la spital, în această noapte, în urma unui accident feroviar ce s-a produs între localitaţile Toporu şi Chiriacu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un km de Gara Toporu, între două locomotive”, a transmis, în această dimineață, ISU Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbaţi, găsiţi conştienţi şi cooperanţi. Doi dintre aceştia au fost preluaţi de SAJ şi transportaţi la Uniunea de Primiri Urgenţe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la faţa locului, refuzând transportul la spital pentru investigaţii suplimentare.

Unul dintre mecanici era băut

Potrivit IPJ Giurgiu, polițiștii au fost sesizați în noaptea de marți spre miercuri, la ora 3.23, de o femeie, impiegat de mișcare în stația C.F. Toporu, prin apel la 112, cu privire la o coliziune între două locomotive.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Județean de Transporturi Giurgiu, iar, din primele cercetări, a reieșit faptul că o locomotivă izolată, având direcția de deplasare Giurgiu-Videle, ar fi intrat în coliziune frontală cu o altă locomotivă izolată, care se deplasa pe ruta Videle-Giurgiu, la km feroviar 31+100.

Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceştia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

CFR SA: Un mecanic nu a respectat semnalul de oprire

Două locomotive private s-au ciocnit frontal între staţiile Toporu şi Chiriacu. Conform primelor informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaź şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu”, conform CFR SA.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportaţi la spital.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Două trenuri Regio, care circulă pe relaţia Giurgiu - Videle, sunt staţionate în Giurgiu şi aşteaptă redeschiderea liniei, estimată în jurul orei 9.00.


Sursă foto: news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233