dobroge.tv

Live

Incident neobișnuit în gara Medgidia! Un tânăr de 18 ani a furat o locomotivă și a plecat cu ea la plimbare

11 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un tânăr de 18 ani, fără legătură cu calea ferată, s-a suit în cabina de conducere la unei locomotive GFR, punând-o în mișcare în stația Medgidia.

Incidentul s-a petrecut miercuri, la orele după-amiezii și, din fericire, nesăbuința tânărului de 18 ani nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale. Totuși, tânărul nu s-a gândit la tragedia pe care ar fi putut s-o provoace, doar de dragul amuzamentului. Locomotiva ar fi putut oricând să intre pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă, potrivit ClubFeroviar.ro.

Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive GFR, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. A parcurs o distanță de 200 de metri, a trecut prin două macazuri și după ce a ajuns pe o altă linie ferată s-a oprit. Tânărul de 18 ani a fost identificatși reținuți de polițiștii din Medgidia.

Autoritățile nu își explică însă cum a reușit tânărul să pună în mișcare locomotiva, deoarece, pe timpul remizării, locomotivele ar trebui să fie asigurate contra pornirii, deconectate de la sursa de energie și încuiate.

Ce spun polițiștii

La data de 10 mai, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a urcat într-o locomotivă garată și a pus-o în mișcare.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

UPDATE. Ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, de către polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, față de un bărbat, de 18 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă și furt în scop de folosință, la data de 11 mai a.c., acesta a fost reținut, pentru 24 de ore.

Bărbatul este bănuit că, la data de 10 mai a.c., ar fi urcat într-o locomotivă garată și ar fi pus-o în mișcare, deplasând-o pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere legală.

Sursă foto: clubferoviar.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233