dobroge.tv

Live

Alertă în Marea Neagră! Un pescador ar fi agățat o mină marină în apropiere de Capu Midia

Alertă în Marea Neagră! Un pescador ar fi agățat o mină marină în apropiere de Capu Midia
13 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Garda de Coastă a fost anunţată, joi, de un pescador aflat în Marea Neagră, că a agăţat în traul un obiect care pare a fi o mină marină, iar specialiştii se vor deplasa pentru a face verificări la o distanță de aproximativ 8 mile marine de Capu Midia.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au declarat pentru News.ro că o navă a Poliţiei de Frontieră a ajuns la faţa locului pentru a asigura zona.

Un pescador a anunţat Garda de Coastă că în traulul navei a agăţat un obiect care pare a fi o mină marină. Traulul este la fundul apei, nu a fost ridicat la suprafaţă, pescadorul s-a îndepărtat de acesta cât îi permite funia. Am ajuns la faţa locului pentru a asigura zona şi am anunţat Ministerul Apărării Naţional”, a afirmat Garda de Coastă.

Pescadorul respectiv se află în Marea Neagră, la trei, patru mile travers de zona Midia.

Ce spun Forțele Navale

Nava de pescuit Flamingo 4, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia, a raportat joi, 13 aprilie 2023, prezența unui obiect asemănător cu o mină marină în trauler. Conform procedurilor specifice, după primirea solicitării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat intervenția cu puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), cu o grupă de scafandri EOD ambarcată la bord.

Nava a ieșit din portul militar Constanța în jurul orei 14.00, echipajul fiind pregătit să intervină pentru neutralizarea obiectului raportat. Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine.

De la începutul războiului din Ucaina până în prezent, au fost confirmate și distruse, 68 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 51 de Ucraina” a transmis Statul Major al Forțelor Navale.


Sursă foto: rnhs.info

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233