dobroge.tv

Live

NAȚIONAL. O femeie a născut acasă, asistată de medici prin apel video: ambulanța nu a putut ajunge din cauza viscolului. VIDEO

NAȚIONAL. O femeie a născut acasă, asistată de medici prin apel video: ambulanța nu a putut ajunge din cauza viscolului. VIDEO
06 aprilie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Vremea rea a făcut ravagii în județul Botoșani. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a primit peste 750 de apeluri, salvând 424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite. De asemenea, personalul medical a asistat, prin apel video, nașterea unei fetițe, pentru că ambulanța nu a putut ajunge la mamă din cauza viscolului.

Personalul medical din dispeceratul I.S.U. – S.A.J. a asistat, prin apel video, naşterea unei fetițe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naștere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la caz”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să nască.

Mama și nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama şi copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reuşit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită.

Misiunile salvatorilor, îngreunate de vremea rea

Potrivit ISU Botoșani, 424 de persoane din 207 mașini rămase înzăpezite pe drumurile naționale și județene au fost salvate de pompierii militari și voluntari, de la primele manifesări ale Codului Portocaliu de ninsori abundente și viscol, până joi dimineață, la ora 05:00. Dintre ele, 72 de persoane au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălășeni, Primăria Unțeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ștefănești, Primăria Călărași, la domiciliul șefului SVSU Călărași, Primăria Vlădeni, Primăria Trușești, Primăria Dersca, Primăria Tudora și la Districtul SDN Manoleasa.

Până joi dimineața, la Dispeceratul ISU – SAJ Botoșani s-au înregistrat 751 de apeluri de urgență de la cetățeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziți cu mașinile pe diferite tronsoane de drumuri județene și naționale. Totodată, pompierii au intervenit pentru degajarea a 30 de arbori care au cedat din cauza greutății zăpezii și au căzut peste autoturisme, dar carosabil, pe raza municipiului Botoșani.

Echipaje ale ISU Botoșani au efectuat 11 misiuni de monitorizare în teren pe DN 29A Dorohoi – Darabani, DJ 293 G. Enescu – Dorohoi, DN 29A Dorohoi – Darabani, DN 29 Botoșani – Săveni, DN 29D Botoșani – Trușești - Ștefănești și DN 29 Botoșani - Suceava.

Șapte persoane din localitățile Adășeni, Liveni, Drăgușei, Săveni, Gulioaia și Ungureni, care aveau nevoie de dializă, au ajuns la centrul de specialitate cu ajutorul pompierilor.

În ultimele ore, eforturile pompierilor, a militarilor din cadrul UM 011 89, polițiștilor de frontieră și drumarilor s-au concentrat pe misiunile de salvare a persoanelor care au rămas cu mașinile înzăpezite pe drumul care leagă Botoșaniul de Suceava. 71 de persoane au fost deja transportate de către pompieri și polițiști de frontieră, în municipiul Botoșani.


Sursă foto/video: Youtube BotoșaniNews

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233