dobroge.tv

Live

Incident în Marea Neagră. Dronă americană doborâtă de un avion de vânătoare rusesc: marinari constănțeni trimiși către locul incidentului

Incident în Marea Neagră. Dronă americană doborâtă de un avion de vânătoare rusesc: marinari constănțeni trimiși către locul incidentului
14 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un avion de vânătoare rusesc a forțat marți doborârea unei drone a Forțelor Aeriene americane deasupra Mării Negre, după ce a avariat elicea dronei MQ-9 Reaper, potrivit unui oficial american familiarizat cu incidentul, citat de CNN.

Drona noastră de tip MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional, atunci când a fost interceptată şi lovită de un avion rus, antrenând prăbuşirea şi pierderea MQ-9”, anunţă comandantul Forţelor Armate Americane în Europa şi Africa, generalul James Hecker.

Avioanele de luptă Su-27 au aruncat combustibil în fața dronei, apoi unul dintre ele s-a ciocnit cu MQ-9 Reaper care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea dronei, a precizat USEUCOM într-un comunicat.

Una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea dronei MQ-9. De câteva ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața dronei într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist”.

Drona de tip Reaper, fabricată de societatea americană General Atomics, este o aeronavă pilotată de la distanţă de tip MALE (altitudine medie, anduranţă lungă), echipată cu senzori ultramoderni - bulă optronică şi radar - în vederea unor operaţiuni de supraveghere la o viteză de croazieră de 335 de kilometri pe oră.

Potrivit informațiilor Dobrogea TV, nave românești ar fi fost trimise către locul incidentului. Deocamdată MApN nu a venit cu un punct de vedere oficial în acest caz, deși drona ar fi fost doborâtă în această dimineață.

Redăm comunicatul integral emis de către Comandamentul European al SUA:

Două avioane rusești Su-27 au efectuat astăzi (marți) o interceptare nesigură și neprofesionistă a unui avion MQ-9 fără pilot la bord al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre.

În jurul orei 7:03 AM (CET), unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să aducă MQ-9 la sol în apele internaționale. De mai multe ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist.

«Aeronava noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la o prăbușire și la pierderea completă a MQ-9», a declarat generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și al Forțelor Aeriene din Africa, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. «De fapt, acest act nesigur și neprofesionist al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave».

«Avioanele americane și aliate vor continua să opereze în spațiul aerian internațional și le cerem rușilor să se comporte în mod profesionist și în siguranță», a adăugat Hecker.

Acest incident urmează un model de acțiuni periculoase ale piloților ruși în timpul interacțiunii cu aeronavele americane și aliate deasupra spațiului aerian internațional, inclusiv deasupra Mării Negre. Aceste acțiuni agresive ale echipajelor aeriene rusești sunt periculoase și ar putea duce la erori de calcul și la o escaladare neintenționată.

Forțele aeriene americane din Europa – Forțele aeriene din Africa efectuează în mod obișnuit zboruri de aeronave în Europa deasupra teritoriului suveran și în spațiul aerian internațional, în coordonare cu legislația aplicabilă a națiunii gazdă și cu legislația internațională. Pentru a susține apărarea și securitatea colectivă europeană, aceste misiuni sprijină obiectivele naționale ale aliaților, partenerilor și SUA”.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233