dobroge.tv

Live

La un pas de tragedie! Un marfar încărcat cu zeci de mașini, care trebuia să ajungă în Portul Constanţa, a deraiat - un tren plin cu călători a frânat brusc. Patru persoane la spital - VIDEO

13 martie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un incident feroviar a avut loc luni dimineaţă. Un tren care circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord s-a oprit brusc, pentru a evita ciocnirea cu un tren de marfă care deraiase în faţa sa, între Roşiorii de Vede si Măldăeni, fiind activat planul roşu de intervenţie. Patru persoane au fost transportate la spital.

Potrivit ISU Teleorman, în total, 12 persoane au primit îngrijiri medicale, patru fiind transportate la spital.

”Dintre cele 4 victime, un bărbat de circa 46 de ani şi o femeie de aproximativ 30 de ani au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor şi capului, conştiente şi cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de circa 59 de ani şi o femeie de aproximativ 61 de ani au fost transportate la Spitalul Municipal din Roşiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor”, a transmis ISU Teleorman.

”În jurul orei 04:00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede si Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- Bucureşti Nord şi s-a oprit brusc”,a anunţat IGSU.

Forţe angrenate: ISU Teleorman -: 7 ambulanţe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanţe SAJ; ISU Olt - 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanţe SMURD; ISU Dolj: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 3 ambulanţe SMURD.

Au mai fost prealertate ISU Argeş, respectiv ISU Bucureşti - Ilfov.

Liderul sindicaliştilor transportatorilor feroviari vine cu acuzaţii grave după acest incident şi vorbeşte de lipsa de personal, de felul în care sunt promovaţi oamenii care conduc trenurile de călători şi de faptul că s-a redus stagiul de formare. Cât despre incident, mecanicul de locomotivă nu ar fi tras frâna la timp.

"Trenul a fost frânat de conductor, îmi spun colegii că impiegatul ar fi comunicat mecanicului de locomotivă că semnalul este pe roşu.A fost o frânare automată, autorizările acolo sunt pe banda rulantă. Nu ştiu cine şi cum, dar va trebui să explice de trenurile respective, că nu te joci cu viaţa călătorilor", a spus liderul Federaţiei Sindicatelor Transporatorilor feroviari, Rodrigo Maxim, luni, la Antena 3 CNN.

De asemenea, liderul sindicaliştilor mai susţine că mecanicul acestui tren Inter-regio ar fi avut puţină experienţă, de circa doi ani şi nu a stat pe rute principale, ci pe secţii secundare.

Ce a transmis Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA

”În această dimineaţă, în jurul orei 04.00, la intrare în staţia Roşiori Nord, 2 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi unul s-a răsturnat. Trenul era încărcat cu autoturisme si avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa. În prezent, traficul de călători se desfăşoară pe celelalte linii din staţie, măsură care va fi menţinută până la repunerea pe şină a vagoanelor de marfa deraiate”, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA fără a preciza circumstanţele în care trenul de călători a ajuns să oprează brusc.

Personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât operaţiunile de repunere pe şină a vagoanelor deraiate să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi să fie finalizate în cel mai scurt timp.

Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialişti, va ancheta acest incident.

”CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor şi îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulaţiei în cel mai scurt timp şi în condiţii normale, pe raza staţiei Roşiori Nord”,a transmis compania.

Garnitura transporta autoturisme Ford 

"Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineaţă în gara Rosiorii de Vede. În acest moment aşteptăm mai multe informaţii. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autorităţile derulează investigaţiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport", a transmis Ford România, într-o declaraţie oficială.

Sursă foto: Antena 3 CNN.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233